În ce țară se trăiește cel mai ieftin în Uniunea Europeană: pe ce loc e România

Uniunea Europeană

Conform unui site de specialitate, în România se poate trăi cel mai ieftin din toată Uniunea Europeană. La polul opus se află Danemarca, însă această diferență se vede și în salariile medii.

  • Luând ca indicatori chiriile, prețul mâncării sau prețurile din imobiliare, siteul numbeo.com, citat de Mediafax, a ajuns la concluzia că România este în pole-position în ceea ce privește costul cel mai mic de viață din Uniunea Europeană;
  • În țara noastră, salariul mediu este de 3.300 de lei, în timp ce salariul minim este de 2.300 de lei, acesta abia fiind majorat de la 1 ianuarie.
  • La celălalt capăt al spectrului este Danemarca, țară în care costul de viață este unul foarte scump, dar care are un salariu mediu de 3.400 euro;

Care a fost rata de economisire a românilor în 2020

Pe fondul pandemiei de coronavirus, românii au pus deoparte mai mulți bani în 2020.

Lipsa activităților, precum și grija pentru ziua de mâine, i-au făcut pe români să se uite mai atent în conturi. Conform celor de la Ziarul Financiar, care citează un expert de la Banca Transilvania, în România, rata de economisire la nivelul populaţiei a înregistrat un nivel mediu de 16.9% în perioada ianuarie-septembrie 2020, în creştere cu 2.3 puncte procentuale raportat la media din 2019.

  • Trendul a fost același și în Uniunea Europeană, în zona euro. Acolo, rata de economisire a fost la nivelul-record de 19,5%, mai mare cu 6.7% față de media din anul 2019.
  • Rata de economisire a crescut și în Statele Unite ale Americii, acolo unde a înregistrat un maxim istoric, 17,1%, cu 9,6% față de 2019;

Citește și:

Poşta Română a încheiat un parteneriat cu Ria Money Transfer

Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în 15 decembrie

vaccinul Pfizer

Ajunge vaccinul Pfizer pentru cei care s-au programat în ianuarie? „Sunt 500.000 de oameni programați până pe 8 februarie”

Ziua Unirii la Muzeul Satului » Târg și demonstrație militară

Ziua Unirii la Muzeul Satului » Târg și demonstrație militară