Ajunge vaccinul Pfizer pentru cei care s-au programat în ianuarie? „Sunt 500.000 de oameni programați până pe 8 februarie”

vaccinul Pfizer

După ce a fost făcut anunțul că vaccinul Pfizer va sosi într-un număr mai mic de doze pentru o săptămână, autoritățile au făcut precizările în ceea ce privește programul de vaccinare din România pentru perioada următoare.

  • Producătorul Pfizer-BionTech a anunțat că va livra un număr mai mic de doze în Europa, timp de o săptămână, pentru a recalibra sistemele de producție și a mări numărul de doze;
  • Vaccinul Pfizer este folosit extensiv de România în faza a doua de vaccinare, care este în desfășurare.

Ce spune coordonatorul campaniei de vaccinare despre numărul de doze din vaccinul Pfizer

„Din 18 ianuarie, numărul persoanelor noi vaccinate a fost de peste 30.000 zilnic. Azi (nr. 21 ianuarie 2021) am avut peste 35.000. Am început și rapelul pentru cei din etapa inițială. Asta ne duce la peste 39.000 de doze făcute azi. După ce s-au distribuit pe următoarele trei zile, mai avem 130.000 de doze ce vor fi distribuite zilele viitoare cu tranșele ce vor mai veni.

Săptămâna viitoare, luni, e preconizată livrarea următoarei tranșe – 180.000. Se recuperează deficiul de săptămâna trecută. Pfizer își onorează livrările săptămânale. Acum sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie, la care se adaugă cele care trebuie să-și facă rapelul.

Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc, atât vom folosi”, a declarat Valeriu Gheorghiță, medicul militar care coordonează campania de vaccinare, citat de hotnews.ro, după ce a vorbit la B1 TV.

  • Decizia Pfizer de a scădea numărul de doze de vaccin pentru Europa nu a fost primită deloc cu bunăvoință de unele țări membre;
  • Polonia și Italia au anunțat că se gândesc să ia măsuri legale împotriva producătorului, dacă diferențele nu vor fi acoperite.

Rata de infectare din București e sub 3 » S-ar putea redeschide restaurantele și cinematografele

Pot persoanele cu alergii să facă vaccinul Pfizer-BioNTech? Ce spun experții

Ce spun experții despre oamenii care au alergii și vor să facă noul vaccin de coronavirus?

Oamenii care au alergii moderate la diferite tipuri de mâncare, la animale de casă, latex sau diferite fenomene naturale cum ar fi polenul pot să facă vaccinul Pfizer-BioNTech sau pe cel de la Moderna, informează washingtonpost.com într-o secțiune de întrebări și răspunsuri referitoare la vaccin.

FDA și CNC spun că persoanele cu un istorie de reacții alergice severe ar trebui, totuși, să nu facă vaccinul. Cercetătorii nu știu încă ce componentă din vaccinul Pfizer-BioNTech a declanșat alergiile. Majoritatea chimicalelor din acest vaccin sunt aceleași ca și la Moderna.

Ca de obicei, CDC le recomandă celor cu alergii care vor să facă vaccinul să își consulte medicul înainte de vaccinare.

Citește și alte știri despre vaccinul Pfizer:

Care e cel mai vechi vaccin din istorie? Povestea fascinantă care traversează globul, de la China Antică la Anglia modernă

Anunț important: fără carantină pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, la revenirea în România

fântânile din Piața Unirii

Ce se întâmplă? A 3-a mașină care s-a răsturnat la fântânile din Piața Unirii în ultima săptămână

Uniunea Europeană

În ce țară se trăiește cel mai ieftin în Uniunea Europeană: pe ce loc e România