Ce se întâmplă? A 3-a mașină care s-a răsturnat la fântânile din Piața Unirii în ultima săptămână

fântânile din Piața Unirii

Un fenomen mai puțin explicabil are loc la fântânile din Piața Unirii, acolo unde au avut loc mai multe accidente în ultima săptămână.

  • Azi noapte, a treia mașină a fost găsită răsturnată în fântânile din Piața Unirii;
  • Nu au fost victime și șoferul nu consumase băuturi alcoolice;
  • Conform Digi24, alte două mașini s-au răsturnat în zonă, aproape de intersecția cu Bulevardul Libertăți, unul dimineața, celălalt seara.

Fântânile de la Piața Unirii fac parte din Cartea Recordurilor

Pe vreme de iarnă, fântânile sunt oprite, din cauza temperaturilor scăzute. De-a lungul timpului, în mandatul primarului Gabriela Firea, acestea au devenit un adevărat punct de atracție în București.

În 2019, ApaNova a anunțat că fântânile de la Piaţa Unirii din Bucureşti au fost recunoste de World Record Academy drept „cel mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume”.

  • Fântânile din Piaţa Unirii au fost construite la sfârşitul anilor ’80, atunci când Ceaușescu a sistematizat centrul Capitalei;
  • Ele reprezintă un sistem complicat de pompare a apei, printre cele mai lungi din lume, de 1,4 kilometri, cu o suprafaţă a apei de 16.200 metri, unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei, notează Libertatea.
  • Fântânile au trecut printr-un proiect laborios de refacere în 2018, atunci când Apa Nova le-a curățat și le-a dat drumul.

Citește și:

Care este cel mai mare sector din București. Care are cea mai multă populație

Un expert din New York oferă 3 măsuri pentru traficul din București. Îl consiliază gratuit pe primarul Nicușor Dan

Moartea lui Maradona

„Moartea lui Maradona” în premieră, pe 24 ianuarie, la Discovery Channel

vaccinul Pfizer

Ajunge vaccinul Pfizer pentru cei care s-au programat în ianuarie? „Sunt 500.000 de oameni programați până pe 8 februarie”