Care a fost primul Mega Image din București + câte magazine Mega Image sunt în România

Mega Image

Mega Image este o rețea foarte extinsă de supermarketuri, subiect de glume pentru locuitorii din București (pe unele le citești la finalul acestui articol).

Dar care a fost primul Mega Image din București? Conform siteului lanțului de magazine, primul supermarket de acest tip din București a fost Mega Image Lizeanu, situat in Sos. Stefan cel Mare nr. 226, sector 2. Acesta a fost deschis în luna mai 1995.

Apoi, lanțul s-a extins cu câte două unități pe an, astfel, la finalul lui 1999, rețeaua ajunge la un număr de 8 supermarketuri în București. După anul 2000, grupul Delhaize, din Belgia, preia afacerea, care începe să crească accelerat.

În 2014, în București existau 410 magazine Mega Image. Compania a trecut recent la dezvoltare la nivel național, deschizând unități în Sibiu sau Cluj-Napoca. În 2019, compania opera 704 magazine în județele Argeș, Brașov, Bucharest, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Iași, Ilfov, Prahova, Timiș și Bacău. 92 de unități au fost deschise doar în 2019.

Acțiunile Mega Image, creștere majoră în 2020

Acţiunile retailerului olandezo-belgian Ahold Delhaize (simbol bursier DELB), proprietarul magazinelor din România, înregistrează o creştere de 15% de la începutul anului, ajungând la o capitalizare de 27,5 miliarde de euro, potrivit calculelor realizate de Ziarul Financiar.

Bancuri cu Mega Image:

  • pentru facilitarea prezenței la urne, Guvernul ar putea instala cabine de vot în magazinele Mega Image (Radio ZU);
  • decizie radicală a Primăriei București: se propune sterilizarea magazinelor Mega, care se înmulțesc necontrolat (Radio ZU);
  • Mega are mai multe magazine decât angajați (timesnewroman.ro);
  • Mega promite ca daca esti al patrulea la coada va deschide un magazin nou in maxim 3 minute! (timesnewroman.ro);

Citește și alte știri din București:

Cât costă un test COVID? Iată lista de prețuri la 15 clinici din București

12 decembrie, ziua când va fi inaugurată linia ferată Gara de Nord – Otopeni

Contract de 18,6 milioane de euro pentru 2.000 de stații STB. Primele 500 au fost deja montate

deszăpezire în Capitală

Pregătiri pentru deszăpezire în Capitală. Știm firmele care se ocupă de iarnă

stele

Câte stele sunt pe cer? Și câte galaxii sunt în Univers? Un telescop din Australia a surprins 3 milioane de galaxii în doar 300 de ore