Contract de 18,6 milioane de euro pentru 2.000 de stații STB. Primele 500 au fost deja montate

STB

La mai bine de șase luni de la semnarea unui acord pentru modernizarea stațiilor STB din București, Direcția Transporturi din cadrul Primăriei București a început montarea primelor adăposturi noi. Până la finalul anului vor fi schimbate 500 de stații STB, urmând ca în anii viitori să se ajungă la 2.000.

Licitația pentru atribuirea acordului-cadru a fost lansată pe 3 octombrie 2019, iar contractul a fost încheiat pe 30 martie 2020. Câștigătorul este firma Euromedia Group, din Voluntari!

Înființată în 1999, este unul dintre cei mai importați lideri pe piața de publicitate outdoor din România şi are sediul în Voluntari. Anul trecut, compania a raportat un profit net de 11,7 milioane de lei, la afaceri de aproape 70 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice. Compania înregistra și datorii de 23 de milioane de lei, iar numărul angajaților era de 70.

Reprezentanții PMB au încheiat un acord cadru de până la 88.731.440 de lei – aproximativ 18,6 milioane de euro, pentru a achiziționa între 500 și 2.000 de adăposturi pentru stațiile STB de troleibuz și autobuz.

Au început montarea primelor 500 de stații STB

“Am semnat în luna aprilie un acord-cadru pe patru ani pentru modernizarea stațiilor STB, prin achiziția a 2.000 de adăposturi modulare și montajul acestora în stații de troleibuz și de autobuz. Achiziția a fost inițiată pentru a înlocui adăposturile de stații vechi, uzate moral și fizic, cu adăposturi noi cu instalație de iluminat LED, dotări cu mobilier urban și alte dotări suplimentare”, au declarat oficialii Primăriei pentru Libertatea.

Durata procesului de demontare-montare al unei stații cu un adăpost modular este de 72 de ore.

„Adăposturile modulare pentru stațiile STB vor asigura pasagerilor, prin amenajările de bază (protejarea față de intemperii, soare etc.), condiții sigure, confortabile și convenabile pe perioada de aşteptare a vehiculului public de transport”

paragraf din caierul de sarcini

Noutatea stațiilor STB constă și în inscripționarea numelui stației respective pe fiecare amplasament în parte.

“Este o investiție importantă de care STB va beneficia în anii următori. Este o investiție făcută de Primăria București, dar ai cărei beneficiari suntem noi. Am observat și eu zilele acestea că au început montarea noilor stații și îmi plac cum arată. Se lucrează în teren și în curând o să fie vizibile prin tot orașul”, a spus și directorul STB, Alexandru Hazem Kansou.

Citește și » Restricțiile au fost prelungite în București pentru 2 săptămâni

Interzis la petreceri private de Revelion

5 declarații importante ale lui Orban: „Interzis la petreceri private de Revelion”

Festivalul SoNoRo 2020

Festivalul SoNoRo în 3 orașe: Brașov, Sibiu și București. Cum poate fi urmărit SoNoRo online