5 declarații importante ale lui Orban: „Interzis la petreceri private de Revelion”

Interzis la petreceri private de Revelion
Interzis la petreceri private de Revelion

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că petrecerile private de Revelion sunt interzise din cauza pandemiei de coronavirus, iar românii care vor reveni în țară de Crăciun, din țări cu indice mai mare de infectare la momentul respectiv, vor sta în carantină 14 zile.

Orban le-a transmis un mesaj direct românilor pe această temă, îndemnându-i să-și petreacă timpul liber sub altă formă, fără întâlniri cu multe persoane.

„Fără petreceri private de Revelion”

Iată declarațiile lui Orban pe această temă, conform news.ro:

1. „Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile şi alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”

2. „Avem reglementări foarte clare: unde indicele de răspândire a virusului este mai mare decât în România, pentru oricine din ţara respectivă se impune carantina de 14 zile, într-un spaţiu instituţionalizat sau într-un alt spaţiu deţinut de persoana care vine”

3. „Noi nu am luat această măsură pentru că avem ceva cu românii respectivi, ci am luat-o pentru a ne asigura că nu există un risc suplimentar de creştere a numărului de cazuri provenit de la persoanele care vin în România din ţările cu răspândire foarte largă”

4. „Să nu mai participe la petreceri private de Revelion, putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau putem să ne distrăm într-un mod care să nu ne pună în pericol sănătatea”

5. „Rugămintea mea pentru cei care participă la astfel de petreceri private de Revelion este să amâne astfel de petreceri, pentru că nu se întâmplă nimic”

Citește și » Fără târg de Crăciun la București, în 2020! Nicușor Dan: “Suntem pe marginea prăpastiei”

olimpiade

Ministerul Educaţiei a anunţat suspendarea olimpiadelor şi concursurilor în anul şcolar 2020-2021

STB

Contract de 18,6 milioane de euro pentru 2.000 de stații STB. Primele 500 au fost deja montate