Fără târg de Crăciun la București, în 2020! Nicușor Dan: „Suntem pe marginea prăpastiei”

Crăciun

Nu va exista târg de Crăciun în această iarnă, din cauza situaţiei sanitare, a anunțat noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan. ”Noi, din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei în Bucureşti”, a motivat acesta.

Primarul a explicat că în anii următori va exista o astfel de manifestare. ”Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situaţie sanitară excepţională. Suntem în situaţia în care mor medici şi personal sanitar, nu ne pemitem să amplificăm această pandemie”, a declarat Nicuţor Dan, joi seară, la postul de televiziune B1TV.

Întrebat de ce la Sibiu se poate organiza târg de Crăciun – chiar dacă oraşul a depşit incidenţa cumulată de trei cazuri la mia de locuitori, Nicuşor Dan a afirmat: ”Eu spun cu toată responsabilitatea: noi, din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei în Bucureşti. Opinia fermă pe acest subiect este că nu trebuie să avem un târg de Căciun în această iarnă!”.

Fără târg de Crăciun și în anii viitori?

”În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemie, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târguri de Crăciun. Primăria va fi într-un parteneriat cinstit, comercial, cu operatori privaţi. Primăria va pune spaţiu la dispoziţie, aceştia vor plăti o chirie care pote să fie mare/ mică, o să vedem ce va spune piaţa în momentul acela şi la rândul lor vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale. E o chestiune comercială în care niciodată Primăria nu plăteşte nimic. Asta este modul în care o să facem”, a mai declarat noul primar al Capitalei.

În trecut, Nicuşor Dan a adăugat că printre urgenţele Capitalei se află poluarea, termoficarea şi a arătat că este posibil să existe târguri private de Sărbători: „E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a precizat el.

Citește și » Nicușor Dan a depus jurământul ca primar general: „Cer bucureștenilor răbdare și solidaritate!”

Clotilde Armand

Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, a depus jurământul: „Cetăţenii s-au săturat de jaf!”

litigii primarie

Primăria Capitalei are 6.000 de litigii și o datorie de 3 miliarde de lei