Ministerul Educaţiei a anunţat suspendarea olimpiadelor şi concursurilor în anul şcolar 2020-2021

olimpiade

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Luminiţa Barcari, a anunţat, luni, suspendarea olimpiadelor în anul şcolar 2020/2021, precizând că acestea nu se pot desfăşura în actualul context generat de pandemie.

Luminiţa Barcari a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că numărul mare al competiţiilor şcolare nu permite organizarea acestora în condiţiile în care trebuie respectate anumite reguli pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus.

“Numărul mare al competiţiilor şcolare şi implicit al elevilor participanţi la acestea, precum şi varietatea modalităţilor de organizare şi desfăşurare a competiţiilor, în funcţie de tipul probe de concurs: scrisă, orală, practică nu permit organizarea competiţiilor şcolare, conform regulamentelor proprii în vigoare, în contextul pandemic actual şi al legislaţiei care se impune a fi respectată în acest moment”, a transmis Luminiţa Barcari, conform Libertatea.

Care este motivul suspendării olimpiadelor

Barcari a menţionat că decizia de a fi organizat anumite olimpiade în mediul online, ar crea discriminări.

“Decizia de a organiza doar anumite olimpiade şi concursuri şcolare în mediul online, ar crea o discriminare între elevii sistemului de învăţământ românesc. În concluzie, în anul şcolar 2020- 2021 competiţiile şcolare extraşcolare, aşa numitele olimpiade se vor suspenda”

Luminiţa Barcari, secretar de stat

“Misiunea Ministerului Educaţiei şi Cercetării este aceea de crea un mediu educaţional care să asigure dezvoltarea armonioasă a tuturor beneficiarilor săi prin promovarea excelenţei şi facilitarea accesului egal la educaţie, oferindu-le tuturor beneficiarilor posibilitatea atingerii potenţialului maxim”, a mai spus Barcari.

Inspectoratul a solicitat alocarea 8.000 de tablete

Mai mult, Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat, luni, că Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti a solicitat alocarea a peste 8.000 de tablete pentru elevii care fac cursuri online, precizând că vor mai fi cumpărate şi alte dispozitive în perioada următoare.

“La nivelul Inspectoratului Şcolar al municipiului Bucureşti, ştiţi foarte bine că deja Ministerul Educaţiei a transmis ceea ce au solicitat ei, deci la nivelul Inspectoratului Bucureşti a existat o solicitare către Ministerul Educaţiei, solicitare încă din aprilie pentru a aloca 8.057 de tablete. Acestea au fost transmise către inspectorat şi inspectoratul a transmis către şcoli”, a afirmat Monica Anisie.

Citește și » 39.000 de tablete pentru elevi urmează să fie achiziţioneze în Sectorul 3

joburi

Un nou record al ultimilor 21 de ani: 1,4 milioane de aplicări pentru joburi, în octombrie

Interzis la petreceri private de Revelion

5 declarații importante ale lui Orban: „Interzis la petreceri private de Revelion”