Restricțiile au fost prelungite în București pentru 2 săptămâni

Restricții

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a decis, luni, în unanimitate, prelungirea cu două săptămâni a tuturor restricţiilor care sunt în prezent în vigoare.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat după şedinţa CMSU, că măsurile au fost prelungite, având în vedere rata de infectare cumulată în ultimele 14 zile este de 3,91 cazuri la mia de locuitori.

Şcolile vor funcţiona în continuare în sistem online până în 16 noiembrie înclusiv.

”Singura decizie normală şi firească era ca activităţile să continue în sistem online”

Traian Berbeceanu, prefect București

Restricţiile valabile până pe 16 noiembrie

”Am apreciat că măsuri restrictive suplimentare nu se impun. Nu este normal să suprareglementăm, atâta timp câ eu şi colegii din Comitet am apreciat că nu sunt suficient de bine aplicate măsurile deja stabilite”, a adăugat prefectul Capitalei, precizând că autorităţile se vor concentra pentru a fi respectate mai bine aceste măsuri.

Prefectul municipiului Bucureşti a precizat, conform news.ro, că rata de infectare a crescut, fiind, luni, de 3,91, faţă de 3,79 cât a fost duminică. Berbeceanu s-a referit la obligativitatea decalării programului de către angajatorii privaţi şi publici, stabilită prin HG 856/ 2020, dar care nu se aplică.

”Chiar la nivelul Prefecturii, de mâine, jumătate dintre angajaţi vor veni de la ora 7, iar ceilalţi la ora 9.00”, a declarat Berbeceanu, explicând că astfel se se va evita aglomeraţia la metrou şi în mijloacele de transport ale STB.

”Ne vom asigura că şi operatorii privaţi din municipiul Bucureşti vor respecta această prevedere”

Nicușor Dan, primar general București

Restricţiile din București se vor aplica până în 16 noiembrie la ora 24.00.

Redeschiderea școlilor, cerută în instanță

Conform Digi 24, Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea instituțiilor de învățământ ale căror cursuri au fost suspendate de Comitetele județene pentru Situații de Urgență. Asociaţia susține că măsura luată de autorități este neconstituțională şi încalcă dreptul la educaţie al copiilor.

„Dacă ne uităm pe panta ascendentă și ținem cont că și panta descendentă va fi similară cu panta ascendentă, practic unitățile de învățământ vor fi închise până la primăvară cel puțin și atunci nu cred că este o soluție pe termen lung această școală online”, spune Christian Comșa, reprezentant al Asociației Școlilor Private.

Citește și » 39.000 de tablete pentru elevi urmează să fie achiziţioneze în Sectorul 3

tablete pentru elevi

39.000 de tablete pentru elevi urmează să fie achiziţioneze în Sectorul 3

polițiști

Un jandarm și doi polițiști din București, anchetați după ce s-au pozat cu doi maneliști