Un jandarm și doi polițiști din București, anchetați după ce s-au pozat cu doi maneliști

polițiști

Un jandarm și doi polițiști din București sunt verificați de superiori deoarece au stat lângă doi bărbați care nu poartă mască de protecție. Oamenii legii nu au luat măsuri împotriva celor care nu respectă regulile instituite în timpul epidemiei.

În imaginea facută publică apar doi polițiști și un jandarm care s-au fotografiat împreună cu Adrian Minune și Tzancă Uraganul, aceștia din urmă fără a purta mască. Reprezentanţii Jandarmeriei au confirmat faptul că jandarmul este angajat al Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti.

Maneliștii de braț cu oamenii legii

Din primele informații, fotografia a fost efectuată în noaptea de 31 octombrie spre 01 noiembrie 2020. Jandarmul din imaginea la care se face referire este cadru militar activ al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

La acest eveniment poliţiştii au identificat 11 persoane care au fost sancţionate pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 şi a Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

„S-a demarat o cercetare prin structura de control şi verificări interne a Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Reiterăm faptul că nu tolerăm şi nu vom tolera niciodată orice formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituţia noastră şi vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat”

reprezentanții Jandarmeriei București

Cercetări disciplinare și la Poliția Capitalei

Și reprezentanţii Poliţiei Capitalei au emis un punct oficial de vedere: „Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti nu tolerează abaterile de la Statutul Poliţistului şi de la Codul de etică şi deontologie al poliţistului”.

„În acest sens precizăm că la nivelul Poliţiei Sectorului 6 din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, structura de control intern efectuează verificări cu privire la acest eveniment pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea lui şi pentru luarea măsurilor în consecinţă”

reprezentanţii Poliţiei Capitalei

Povestea fotografiei cu maneliștii

Conform celor de g4media.ro, fotografia a fost făcută la cererea femeii care și-a aniversat ziua și a cărei petrecere a fost stricată de forțele de ordine. Femeia a organizat o petrecere pentru a sărbători împlinirea a 30 de ani, iar după oprirea evenimentul și după amenzile primite, ea le-a cerut celor doi polițiști și jandarmului, drept ”cadou” să facă, mai întâi o fotografie cu ea, apoi una cu cei doi maneliști să le aibă amintire.

Polițiștii au dat sancțiuni de 38.500 lei pentru nerespectarea regulilor sanitare în plină pandemie, dar și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citește și » Reabilitarea de 10 milioane de euro a Parcului Cișmigiu din Capitală a fost oprită în instanță

Restricții

Restricțiile au fost prelungite în București pentru 2 săptămâni

loto

Românii pot juca la loto și prin intermediul a peste 5.200 de Stații de Plată SelfPay