Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în 15 decembrie

Programul Rabla

Programul Rabla pentru electrocasnice, prin care românii îşi vor putea înlocui aparatele electrice sau electrocasnice vechi cu unele noi, va începe în 15 decembrie.

Anul acesta va exista un buget de 40 de milioane de lei, iar pe lista produselor ce pot fi finanţate sunt: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri şi tablete. Programul Rabla fiind dedicat în 2020 pentru cel puţin 100.000 de români.

“Există o mare aşteptare pentru Programul Rabla. De aceea, investim un buget dublu faţă de anul 2018. Toţi ne ajutăm acasă de astfel de echipamente şi ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou şi modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie”, a fost anunțul pe care l-a făcut Mircea Fechet, Ministrul Mediului, apelor şi pădurilor.

Cât grantează statul în Programul Rabla

Potrivit Ministerului, Programul Rabla pentru electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananţate este de:

  • laptopuri – finanţare de 500 de lei
  • aparate de aer condiţionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, maşini de spălat vase, cu o finanţare nerambursabilă de 400 de lei
  • tablete şi maşini de spălat rufe – finanţare nerambursabilă de 300 de lei
  • aspiratoare, cu o finanţare nerambursabilă de 200 de lei

“Din 15 decembrie, orice român îşi va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”

Mircea Fechet, Ministrul Mediului, apelor şi pădurilor
program rabla 2020

Cum funcționează Programul Rabla

Voucherele cu valori între 200 și 500 de lei vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfăşura online. Se va intra pe siteul www.afm.ro, unde doritorii trebuie să completeze datele personale şi să bifeze echipamentul pentru care se doreşte finanţarea.

Imediat după acest proces, aplicaţia va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou.

Conform oficialilor, un solicitant poate obţine mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs.

Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de acelaşi tip cu cel nou achiziţionat, cu două excepţii: pentru uscătoarele de rufe şi pentru maşinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Citește și » Ziua Naţională a României, la București: defilarea gărzii de onoare și survolarea unor avioane militare

Ziua Naţională

Ziua Naţională a României, la București: defilarea gărzii de onoare și survolarea cu avioane militare

Elvire chez vous

„Elvire chez vous”, weekend de aventură » Filme speciale pregătite de Institutul Francez