„Elvire chez vous”, weekend de aventură » Filme speciale pregătite de Institutul Francez

Elvire chez vous
Elvire chez vous

Elvire chez vous. Institutul Francez a suspendat proiecţiile de film de la Cinema Elvire Popesco, în contextul sanitar actual şi conform deciziilor autorităţilor. Creațiile sunt acum disponibile online. Preţul biletelor este de 15 RON (tarif unic).

Ciclul de proiecţii online „Elvire chez vous” propune în fiecare săptămână, de joi până duminică, o serie de proiecţii virtuale, cât mai apropiate de experienţa din cinema, dintre care multe în avanpremieră urmate de discuţii online cu echipele filmelor. 

„Elvire chez vous” va fi cât mai apropiată de experienţa din cinema, fiecare film fiind disponibil doar o seară, de la ora 19.00 şi până la miezul nopţii, pe platforma Eventbook.

Joia şi vinerea vor fi dedicate cu precădere avanpremierelor de filme româneşti recente, care au circulat în festivaluri internaţionale, dar nu au avut ocazia să fie văzute de spectatorii din ţară.

„Elvire chez vous” – întâlniri virtuale cu creatorii

Proiecţiile „Elvire chez vous” vor fi urmate de întâlniri virtuale cu regizorii şi protagoniştii filmelor, retransmise live, unele dintre ele fiind prezentate în parteneriat cu revista de cinema Films in Frame şi moderate de redactorii acesteia.

Sâmbăta va fi dedicată filmelor franceze inedite, care nu au fost distribuite pe ecranele cinematografelor din România, şi întâlnirilor virtuale cu regizorii lor, iar duminica programul va fi întregit de titluri din cinematografia europeană a ultimilor ani.

 Pe 30 noiembrie la „Elvire chez vous” va avea loc şi „Seara French Tech dedicată Inteligenței Artificiale – mize economice și noi provocări”. Programul întreg poate fi găsit pe pagina de Facebook a Institutului Francez din România.

Desfășurarea „Elvire chez vous”

  • Fiecare film este disponibil doar o seară, de la 19:00 până la miezul nopţii, pe platforma Eventbook. Filmele pot fi vizionate pe întreg teritoriul României.
  • Preţul biletelor la „Elvire chez vous” este de 15 RON (tarif unic), iar carnetele de 5 bilete pot fi folosite. 
  • Comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizionarea filmului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului.
  • După achiziţionarea biletului, şi în intervalul orar în care filmul este disponibil, conectaţi-vă pe platforma Eventbook cu același cont cu care aţi achiziționat biletul şi apăsaţi pe butonul VIZUALIZEAZĂ ca să înceapă filmul.
  • Pentru discuţiile de după proiecţiile „Elvire chez vous”, urmaţi linkul afişat sub ecranul de proiecţie al filmului.

„Elvire chez vous” – Programul acestei săptămâni

 „Arhiva Activă” – disponibil pentru vizionare pe 26 noiembrie, în intervalul 19:00-23:59

bilete elvire chez vous arhiva activa filme unatc 1966

Scurtmetraje – România – 1966-1970– 1h31
Regia: Radu Gabrea, Ada Pistiner, Felicia Cernăianu, Iosif Demian, Timotei Ursu, Vivi Drăgan Vasile
Cu: Toma Caragiu, Mitică Popescu, Margareta Krauss, Cornel Coman, Mircea Diaconu

Filmul va fi urmat de o discuție live cu Andrei Rus, Vivi Drăgan Vasile, Doru Nițescu și Alex Sterian, de la ora 20.30 pe pagina de Facebook a Cinema Elvire Popesco. Discuția va fi moderată de criticul de film Călin Boto și este organizată în colaborare cu revista online Films in Frame.

„Superhombre” – disponibil pentru vizionare pe 27 noiembrie, în intervalul 19:00-23:59

bilete elvire chez vous

Documentar – România – 2019 – 1h09
De: Lucian Mircu, Mircea Gherase
Cu: Horia Colibășanu

Un alpinist trebuie să aibă în permanență trei puncte de sprijin. Horia Colibășanu e dentist, soț și tată a doi băieți și alpinist de elită în Himalaya. Cum își găsește echilibrul? Probabil e…Superhombre

Vizionarea va fi urmată de o discuție cu Horia Colibășanu și realizatorii Lucian Mircu și Mircea Gherase, difuzată live pe pagina de Facebook a Cinema Elvire Popesco începând cu ora 20.15.

„16 răsărituri de soare” – disponibil pentru vizionare pe 28 noiembrie 2020, ora 16:00

bilete elvire chez vous 16 rasarituri de soare

Documentar – Franța – 2018 – 1h58
Regia: Pierre-Emmanuel Le Goff
Cu: Thomas Pesquet

Să zboare către spațiul cosmic. Acesta este visul pe care Thomas Pesquet și l-a îndeplinit lansându-se pe situl Baïkonour. La 450 de kilometri distanță de Pământ, pe durata celor șase luni în care lumea pare pierdută în infinit, un dialog se  țese  între astronaut și opera vizionară a lui Saint Exupéry, pe care Pesquet a luat-o cu el în nava spațială. 

Această proiecție este un eveniment comun al Institutelor Franceze din lumea întreagă și marchează finalul Lunii Documentarului. Vizionarea filmului este gratuită, începe exact la ora 16.00 (ora locală) și va avea loc pe o platforma specială, diferită de Eventbook. Veți primi linkul pe mail în urma înregistrării ca participant, cu 2 zile înainte de proiecție. Vizionarea va fi urmată de o discuție virtuala cu realizatorul, în franceză. Spectatorii vor putea sa pună întrebări prin chat.

„Alpinistul orb” – disponibil pentru vizionare pe 29 noiembrie, în intervalul 19:00-23:59

bilete elvire chez vous alpinistul orb GpA

Documentar – Marea Britanie – 2020 – 59min
Regia: Alastair Lee
Cu: Jesse Dufton, Neil Gresham, Leo Houlding

Documentarul spune povestea lui Jesse Dufton, primul alpinist orb care a escaladat stânca Old Man of Hoy din Scoția. La naștere, Dufton avea o acuitate vizuală centrală de 20%. Când avea 4 ani, a fost diagnosticat cu retinopatie pigmentară, o afecțiune genetică rară care duce la pierderea treptată a vederii. La vârsta de 20 de ani Jesse nu mai putea citi, iar când a împlinit 30 de ani mai putea percepe doar lumina și avea o capacitate vizuală de doar 1 sau 2%. Coordonat şi încurajat în căţărare de către logodnica sa, Molly Thompson, Jesse continuă să se antreneze pentru campionate de alpinism și să facă progrese formidabile. 

Documentarul a câștigat Marele Premiu la Festivalul francez dedicat filmelor de profil Les Ecrans de l’Aventure 2020.

„Digitalizarea va fi cuvântul cheie pentru toate celelalte proiecte deja tradiționale pentru Institutul Francez. Pe 3 decembrie Institutul Francez din România va lansa un nou site web – dinamic, prietenos și interactiv: www.institutfrancais.ro. Noua platforma va avea o structură clară, intuitivă și conținut creativ despre oferta de cursuri și examene de limba franceză, mediatecă, noutăți culturale, evenimente online, burse și programe de finanțare”

Comunicat de presă al Institutului Francez din România

Citește și » “Colectiv”, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar, lansat în SUA şi Marea Britanie

Programul Rabla

Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în 15 decembrie

Cursuri gratuite de fotografie

Cursuri gratuite de fotografie de la Nikon » În mod normal costă până la 50$ fiecare