15 aplicații utile pentru București » Informații despre trafic, restaurante, parcări și filme

aplicații utile pentru București

Aplicații utile pentru București » Fie că locuiești în Capitală, fie că ești doar în trecere, există multe informații pe care le poți obține instant și gratuit, cu ajutorul telefonului mobil, din aplicații pentru București.

Pe lângă cele clasice, generale, există și unele create special pentru București și pentru cei care au nevoie de detalii despre trafic, locuri de vizitat sau chiar locuri de parcare disponibile.

Iată o listă cu cele mai interesante aplicații utile pentru București:

Aplicații transport București

1. INFO STB (ANDROID / iOS)

Info Transport Bucuresti e1585223787496

Te ajută să folosești cât mai eficient transportul în comun. Ai la dispoziție hărți cu trasee, poți introduce locațiile pe care vrei să le parcurgi și obține o listă a mijloacelor de transport pe care să le folosești, poți vedea când ajunge în stația ta un anumit autobuz, troleibuz sau tramvai și unde este acesta pe traseu, cu ajutorul echipamentelor GPS.

Poți primi și notificări cu privire la modificări sau avarii.

STB are și un cont de Twitter pe care îl poți urmări pentru detalii push în timp real.

O alternativă la această aplicație este Moovit, care se ocupă tot de transportul în comun și conexiunile pe care trebuie să le faceți pentru a ajunge la destinație.

2. Parking București (ANDROID / iOS)

Afișează parcările publice din Capitală, iar în cadrul aplicației poți plăti prin sms sau card valoarea parcării. În anumite parcări sunt senzori și se pot afla în timp real locurile disponibile în acel moment, pentru a ști spre ce zonă să te îndrepți.

3. Cinemagia (ANDROID / iOS)

Necesară într-o listă de aplicații utile pentru București, Cinemagia oferă detalii despre petrecerea timpului liber la cinema sau la teatru, informați despre bilete și posibilitatea de ale achiziționa. De asemenea, include și programul TV.

Aplicații hărți online și offline

4. Google Maps (ANDROID / iOS), Citymapper (ANDROID / iOS), Waze (ANDROID / iOS)

f3ca0e50 1150 43d0 8c1a fd1088e2e944 screen shot 2020 01 31 at 110326 am

Aceste aplicații utile pentru București oferă hărți și trasee actualizate în timp real, date detaliate despre distanțe și obiective turistice. Primele două pot fi folosite și fără conexiune la net, downloadând în telefon informațiile necesare călătoriei, care pot fi folosite ulterior fără a activat internetul pe mobil. În aplicația Waze se pot lăsa informații pentru alți șoferi, despre avarii și alte probleme pe drum, iar unii folosesc chatul aplicației pentru a se distra și a comunica atunci când sunt blocați în trafic.

5. Foursquare (ANDROID / iOS), Swarm (ANDROID / iOS)

Cele două aplicații utile pentru București oferă posibilitatea de a da check-in în diferite locații de vizitat, de mâncat, artistice, fie pentru a salva locația pentru vizite viitoare, a da un rating, a citi părerile altora despre respectivul loc sau chiar pentru a afla din comentarii parola de Wi-FI și alte detalii utile.

6. Taxi, Uber (ANDROID / iOS), Bolt (ANDROID / iOS), Freenow (ANDROID / iOS)

Toate companiile de transport persoane și ridesharing au aplicații utile pentru București simple de folosit, pentru a facilita interacțiunea cu userii. Poți face comanda, introduce traseul, plăti cursa, lăsa rating, sesiza compania dacă ceva e în neregulă etc. Pentru taxiuri este suficient să cauți în magazinul telefonului numele companiei și poți alege aplicația dorită pentru a o instala.

7. Social Alert București (ANDROID / iOS)

Accentul aplicației este pe oameni și interacțiunile dintre aceștia. E folosită în special pentru a semnala autorităților persoanele aflate în dificultate, care au nevoie de servicii imediate, cum ar fi cele fără adăpost, victime ale violenței sau persoane cu dizabilități. Se pot trimite fotografii relevante în cadrul aplicației.

8. Trafic Alert București (ANDROID / iOS)

Prin intermediul aplicației, cetățenii pot trimite sesizări către autorități în legătură cu traficul din Capitală și nereguli de pe drumurile publice. Printre acestea se numără gropi pe carosabil, parcări neregulamentare, defecte ale semafoarelor etc.

Aplicații pentru turiști în București

9. TripAdvisor (ANDROID / iOS)

1 dOj 1Bk7cYJ2C6 Xi8sJ8w

Cea mai populară aplicație de turism ajută călătorii, dar și localnicii, să descopere idei noi pentru obiective turistice, mese, plimbări. Poți citi comentariile altora, lăsa propriile ratinguri, afla detalii interesante despre locurile vizitate și contacta locațiile pentru rezervări.

10. Bucharest City App (ANDROID / iOS)

Aplicația creată de doi antreprenori români a fost achiziționată de Orange și a devenit foarte populară atât printre bucureșteni, cât și printre vizitatorii Capitalei.

Are peste 100.000 de utilizatori care o folosesc ca pe un ghid pentru București, din care pot afla informații despre petrecerea timpului liber, obiective turistice, expoziții, restaurante, evenimente din oraș, cluburi, spa-uri, închirieri mașini, biciclete etc.

Citește și » Patinoar în București? Iată 6 variante unde vă puteți relaxa pe gheață

bitcoin

Monede Bitcoin în valoare de 140 de miliarde de dolari au dispărut de pe piață! Motivul este șocant

Ziua Culturii Naţionale » Muzeul Municipiului București anunță acces gratuit la toate muzeele și casele memoriale

Ziua Culturii Naţionale » Muzeul Municipiului București anunță acces gratuit la toate muzeele și casele memoriale