Teatrul de Operetă „Ion Dacian” anunță spectacole cu public: „Gala extraordinară a Operetei Românești” și „Voievodul țiganilor”

Operetă

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” va relua spectacolele cu public începând din 31 ianuarie, ora 18:00.

„Spectacolul «Gala extraordinară a Operetei Românești» va avea loc pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” din Bd. Octavian Goga nr.1 în condiţiile de siguranţă sanitară pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, pe care vă rugăm să le respectați”, informează teatrul pe Facebook.

Prețul biletelor pentru acest spectacol de la Operetă va fi de 40 lei. Vor fi 165 de locuri disponibile. Biletele se pot achiziționa de AICI.

Gala reuneşte solişti consacraţi ai scenei de operetă din România cu ansamblurile de ochestră, cor şi balet, toate sub conducerea muzicală a dirijorului Lucian Vlădescu. Tradiția, cultura și folclorul se împletesc în operetele compozitorilor români și sunt transmise mai departe, către public, cu talent și dăruire, de către echipa Operetei bucureștene.

Cele mai reprezentative momente muzicale din următoarele operete românești:– „Lăsați-mă să cânt” și „Lysistrata” de Gherase Dendrino
– „Plutașul de pe Bistrița”, „Ana Lugojana” și „Târgul de fete”  de Filaret Barbu
– „Soarele Londrei”, „Culegătorii de stele”, „Leonard” și „Răspântia” de Florin Comișel
– „Eternele iubiri” și „Valurile Dunării” de George Grigoriu
– „Fântâna Blanduziei” de Cornel Trăilescu
– „Anton Pann” de Alfred Mendelsohn
– „Mătușa mea, Faustina” de Liviu Cavassi și Doru Butoescu

„Voievodul țiganilor”, pe 6 februarie, la Operetă

Următorul spectacol la Operetă va avea loc pe 6 februarie 2021, de la ora 18:00, „Voievodul țiganilor”, de Johann Strauss-fiul. Bilete de la 12 lei, AICI!

Acțiunea se petrece în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, pe domeniile cândva înfloritoare ale exilatului Barinkay. Castelul este acum o ruină; vecinul Zsupan, fost crescător de porci, prosperă pe seama exploatării proprietăților lui Barinkay. Amnistia împărătească îl aduce în prim-plan pe tânărul Sandor Barinkay (fiul celui exilat) care se întoarce acasă pentru a fi repus în posesie.

Conștient că trebuie să dea socoteală pentru jaf, Zsupan îi propune lui Barinkay să se însoare cu fiica sa. Tânărul este însă fascinat de frumusețea țigăncii Saffi pe care o întâlnește noaptea în castelul părăsit. Întorcându-se de la târg, țiganii îl aclamă pe fiul stăpânului ca voievod al lor…

Acțiunea continuă și se complică, cu intrigi, iubire, război și întoarcerea victorioasă. Finalul, fericit, îl găsește pe Sandor lângă Saffi și lângă „supușii” săi care l-au ales voievod.

Regulile de acces la spectacolele de la Operetă:

 • Purtarea măștii (medicală / nonmedicală) pe toată durata evenimentului, începând cu intrarea în foaier și pe toată durata spectacolului, până la părăsirea clădirii. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.
 • Vizionarea spectacolului este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală şi a purtării măştii de protecţie.
 • Spectacolele se vor desfăşura fără pauze pentru a se evita aglomerarea spaţiilor din foaiere
 • La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată)
 • La intrare se va efectua termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor.
 • Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie.
 • Nu se va permite accesul persoanelor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte 37,3°C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus. Persoanelor cu temperatura peste 37,3°C și după a doua măsurătoare nu li se va permite accesul în locație.
 • Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m, atât prin respectarea marcajelor cât și a regulilor de distantare fizica
 • Accesul se va realiza prin fluxuri de intrare/ieşire separate, unice pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice.
 • Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte pentru a evita aglomeraţia și respectând instrucțiunile organizatorului.
 • Persoanele participante la eveniment îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare.
 • Vă rugam respectati pe toată perioada evenimentului regulile de distantare fizica
 • Toaletele precum si toate scaunele și mesele au fost dezinfectate cu substanţe biocide autorizate după şi/sau înaintea fiecărei proiecţii.
 • Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie în afară lichidelor preambalate cu capac. Se interzice folosirea paielor de unică folosinţă.

Citește și » Spectacole deschise publicului și la Nottara, Bulandra, Teatrul de Comedie și Teatrul Mic » Ocuparea locurilor se face în ordinea sosirii

Englezii și scoțienii sunt cei mai bețivi oameni din lume

Cine sunt cei mai bețivi oameni din lume. Studiul făcut în 25 de țări dă un rezultat șocant

digi

Digi dă startul campaniei „Cel mai tare în portare”