Spectacole deschise publicului și la Nottara, Bulandra, Teatrul de Comedie și Teatrul Mic » Ocuparea locurilor se face în ordinea sosirii

Spectacole deschise publicului și la Nottara, Bulandra, Teatrul de Comedie și Teatrul Mic » Ocuparea locurilor se face în ordinea sosirii
Spectacole deschise publicului și la Nottara, Bulandra, Teatrul de Comedie și Teatrul Mic » Ocuparea locurilor se face în ordinea sosirii

Teatrul Nottara anunță că va începe seria de spectacole deschise publicului pe 27 ianuarie, cu piesa ”Aici nu-i de joacă” în care joacă actrițele Catrinel Dumitrescu și Victoria Cociaș.

Teatrul Nottara – Spectacole deschise publicului

Spectacolul este programat miercuri, 27 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala George Constantin.

Joi, 28 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala George Constantin, e programată piesa Praf de stele de Norm Foster, în regia lui Lucian Sabados, cu Alexandru Jitea, Luminița Erga, Diana Roman și Ada Navrot.

Vineri, 29 ianuarie, Teatrul Nottara programează comedia Thailanda de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, în regia lui Alexandru Jitea. Aleka (Andreea Măcelaru Șofron), Fotini (Victoria Cociaș) și Maro (Cristina Stoica Ivanciuc), trei prietene, visează la o călătorie în îndepărtata Thailanda, pe care o văd ca pe o evadare din problemele vieții de zi cu zi, condimentată cu cele mai surprinzătoare situații.

„După o lungă aşteptare, Teatrul Nottara are bucuria să îşi întâmpine din nou publicul în sala de spectacol. În aceste luni în care contextul pandemic ne-a împiedicat să împărtăşim emoţia şi energia care se nasc la întâlnirea directă dintre artist şi spectator, am încercat să menţinem vie legătura specială între noi şi public, prin diferite proiecte şi evenimente în spaţiul online.

A fost un refugiu pentru noi toţi şi le mulţumim spectatorilor că au fost alături de noi. Sperăm, acum, ca împreună să aducem un strop de bucurie şi de speranţă în această perioadă dificilă”

Comunicat al Teatrului Nottara

Pentru Sala Mică a Teatrului „Nottara” vor putea fi vândute 40 de locuri, iar pentru Sala Mare, 104 locuri.

Aceste spectacole deschise publicului se vor desfășura în conformitate cu prevederile impuse pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19, sala de spectacol funcționând cu o capacitate redusă la 30 la sută. Pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară, ocuparea locurilor în sală se va face în ordinea sosirii.

Teatrul Bulandra – spectacole deschise publicului

Și Teatrul Municipal “Lucia Sturdza Bulandra” din Capitală este pregătit pentru redeschiderea sălilor, patru spectacole deschise publicului fiind deja programate pentru 6 şi 7 februarie, a afirmat Vlad Zamfirescu, managerul instituţiei, pentru Agerpres.

“Avem nevoie de puţin timp de punere în mişcare a întregului mecanism, asta înseamnă punerea în vânzare a biletelor şi pentru repetiţie, actorii nu au mai jucat de un an piesele respective, dar am făcut deja nişte programări, pe 6 şi 7 februarie am programat deja ‘Artă’, “Pe lacul auriu’, ‘Scaunele’ şi ‘Pisica pe acoperişul fierbinte’.

Sunt deja patru spectacole deschise publicului programate, dar, din păcate, aşa cum se ştie, nu putem juca la capacitatea maximă a sălii, jucăm cu 30%, dar e un bun început, sper însă într-o continuitate. Este foarte dificil pentru un teatru să-l porneşti şi să-l opreşti după aceea, sper să nu se întâmple asta, sper să fie o continuitate şi uşor-uşor să putem funcţiona normal”, a declarat Zamfirescu.

Teatrul Mic – spectacole deschise publicului

Gelu Colceag, managerul Teatrului Mic din Bucureşti, a afirmat că primul spectacol a fost programat pentru data de 6 februarie.

“Primul spectacol l-am pus pe 6 februarie. (…) Problemele sunt de două feluri – cu un ochi râdem, cu un plângem, ca să fac o parafrază după cele două măşti care prezintă teatrul. Ne bucurăm că putem reveni, să avem oameni în sală, chiar dacă sunt atât de puţini, dar încă sunt nişte probleme destul de dificile”, a declarat, pentru AGERPRES, Gelu Colceag. El a precizat că Teatrul Mic are doar două săli în care pot intra 25, respectiv 28 de spectatori.

“A doua problemă este numărul mic de spectatori. Teatrul Mic are două săli improvizate (…), una în care intră 25 de spectatori şi cealaltă în care intră 28 de spectatori. Dacă facem un raport cost/beneficiu, este dezastruos, pentru că noi suntem practic în pierdere ori de câte ori jucăm. Sigur că teatrul este subvenţionat, ca orice artă, nu poate fi eficient.

Cea de-a treia problemă, cea mai importantă, este că noi ne apucăm să vindem bilete şi dacă peste două săptămână rata de incidenţă creşte din nou, trebuie să chemăm iar publicul să le dăm banii înapoi, lucru care s-ar întâmpla pentru a treia oară, ceea ce, după părerea mea, ar fi o lipsă de respect faţă de oameni”, a mai spus managerul Teatrului Mic.

Teatrul de Comedie – spectacole deschise publicului

Teatrul de Comedie reia, începând din 6 februarie, reprezentaţiile cu public cu spectacolul “Don Juan” după Moliere, regia Andrei şi Andreea Grosu, informează instituţia pe Facebook.

Pe 7 februarie este programat spectacolul “Diseară la 7” de Aurelian Bărbieru, regia Chris Simion-Mercurian.

Ambele spectacole vor fi prezentate în variante noi, adaptate pentru Sala Radu Beligan.

Citește și » Prima reprezentație cu public la Teatrul Odeon: „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

vaccinul moderna

Vaccinul Moderna oferă protecție împotriva tulpinilor noi din Anglia și Africa de Sud, dar compania lucrează pentru un rapel îmbunătățit

Elvire Popesco

Cinema Elvire Popesco, film cu public după 4 luni