Prima reprezentație cu public la Teatrul Odeon: „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

Prima reprezentație cu public la Teatrul Odeon: „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”
Prima reprezentație cu public la Teatrul Odeon: „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

Teatrul Odeon va primi din nou publicul în sălile sale, după decizia autorităților de a permite accesul spectatorilor la 30%.

Vineri, 29 ianuarie, va avea premiera spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Premiere la Teatrul Odeon

„Teatrul Odeon este pregătit cu şase-şapte premiere, în fiecare weekend vom da câte o premieră şi desigur vom relua şi celelalte spectacole din repertoriu, cele care vor putea fi reluate ţinând cont de condiţiile care probabil vor trebui păstrate. Suntem pregătiţi. Vineri va fi primul spectacol al nostru, este o premieră în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, „Cui i-e frică de Virginia Wolf?”. Are o distribuţie minunată – Adrian Titieni, Carmen Tănase, Ioana Marcoiu şi Silvian Vâlcu, patru actori importanţi, de generaţii diferite, pe un text important. Este un spectacol care cu siguranţă va fi bine apreciat”, a declarat, pentru Agerpres, Cristian Şofron, managerul Teatrului Odeon.

Procentul de 30% spectatori nu este profitabil pentru instituție, dar Șofron consideră că adevăratul câștig este întoarcerea oamenilor în sălile de teatru: „Teatrul nu are cum să fie profitabil, în general. Sigur, din punct de vedere financiar, nu putem să gândim la un profit, profitul este de altă natură şi anume că lumea se va întoarce la teatru, că noi ne vom întoarce pe scenă şi în locurile pe care le avem în teatru”.

Teatrul Odeon nu va renunța la spectacolele online, foarte apreciate în 2020: „Vom continua să existăm şi pe online. E o zonă care, indiferent de cât ne place sau nu, e clar că va trebui păstrată, aşa că da, răspunsul este da, vom continua şi în online”.

Aproximativ 80 de angajați de la Teatrul Odeon doresc să se vaccineze împotriva noului coronavirus, iar 20 sunt nedeciși. „80 de colegi doresc vaccinul, în jur de patruzeci şi ceva nu-l doresc deocamdată şi 19 nu au o opţiune clară. Sigur că, dacă e să fiu foarte corect cu mine în primul rând, avem o oarecare tristeţe şi îngrijorare pentru că, iată, mai nimeni nu s-a gândit şi la siguranţa noastră.

Din păcate, nu am fost acceptaţi în perioada aceasta la vaccin, nu am fost testaţi, deşi şi noi vom avea un contact direct cu spectatorii şi colegele care vor primi spectatorii şi noi cei de scenă şi cei din spatele scenei, vom interacţiona unii cu alţii. Oricât de mult ne-am proteja, nu avem cum să nu interacţionăm, dar din păcate lucrurile acestea până acum nu prea au fost băgate în seamă”, a mai spus Şofron.

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

Bilete, în curând, AICI!

w2OOr5b9bT2T6cP3XxttwDTjkQ2maGaZ6ZxrHa5wpscghCF6NtRTsZXRD2mZ2XHkc

Este o piesă de teatru în trei acte de Edward Albee. Premiera piesei a avut loc pe 13 octombrie 1962, pe Broadway. Piesa este formată din trei acte: Jocuri și distracție („Fun and Games”), Noaptea Valpurgiei („Walpurgisnacht”) și Expulzarea diavolului („The Exorcism”). Titlul piesei include numele romancierei americane Virginia Woolf. De mai multe ori în timpul piesei, George cântă Cui îi e frică de lupul mare și rău? (Who’s Afraid of the Big Bad Wolf?), melodie din animația Walt Disney „Cei trei purceluși” (1933). Albee a explicat că titlul ar putea fi interpretat ca întrebarea: „Cui ii e frică să trăiască o viață fără iluzii?”.

Distribuția:
Martha – Carmen Tănase
George – Adrian Titieni
Honey – Ioana Mărcoiu
Nick – Silvian Vâlcu

Regia: Alexandru Mâzgăreanu
Decorul: Andrada Chiriac
Costumele: Alexandra Mâzgăreanu
Muzica: Alexandru Suciu
Traducerea: Ionuț Grama

Teatrul Odeon
Calea Victoriei 40-42
Teatrul ODEON, unul dintre cele mai reprezentative teatre din București, a fost fondat în 1946, sub numele de Teatrul Muncitoresc CFR Giulești. În anul 1990 Teatrul Giuleşti îşi schimbă numele în Teatrul Odeon. Se află în locaţia actuală din centrul Bucureştiului din 1974, într-o superbă clădire monument istoric, căreia i-a serbat centenarul în 2011. Sala Majestic este una dintre cele mai elegante săli de teatru din Bucureşti şi una din puținele din Europa cu tavan glisant. Are o scenă à l’italienne și o capacitate a sălii de 300 de locuri.

Citește și » Teatrul Naţional Bucureşti anunţă reluarea spectacolelor în toate sălile din 5 februarie

Auchan România

Auchan România asigură cumpărături livrate direct la mașină în 2 ore

Opera Comică pentru Copii readuce spectacolele cu public: Erus, Pinocchio, Hänsel și Gretel

Opera Comică pentru Copii readuce spectacolele cu public: Erus, Pinocchio, Hänsel și Gretel