Acțiune a Poliției pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive

Acțiune a Poliției

Acțiune a Poliției care a acționat pe principalele artere din municipiul București pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră.

Dar și pentru reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.000 lei și au fost reținute 12 permise de conducere, dintre care:

  • 5 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);
  • 7 pentru infracțiunile constatate;

După această acțiune a poliției, de asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate.

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au constatat 8 infracțiuni, dintre care:
• 3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;
• 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;
• 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

158554546 2796495413949395 8732551946427485587 n
Acțiune a Poliției

Ce s-a întâmplat la această acțiune a Poliției

  1. Un bărbat in vârstă de 40 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2 sub influența băuturilor alcoolice (1.00 mg/l alcool în aerul expirat).
    Conducătorul auto a fost condus la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

    Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea dreptul de a conduce suspendat, context în care s-a întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 în concurs cu prevederile art. 335 alin. 2 din Codul Penal.
  2. Un tânăr în vârstă de 18 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 sub influența substanțelor psihoactive.

    Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice și ulterior i-a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală.

Cum se procedează în cazul unui eveniment rutier soldat cu victime?

CITEȘTE ȘI » Scenariul roşu de la miezul nopţii în Bucureşti! Lista noilor restricții pentru următoarele două săptămâni

Scenariul roşu

Scenariul roşu de la miezul nopţii în Bucureşti! Lista noilor restricții pentru următoarele două săptămâni

dezvoltarea Bucureştiului

Proiecte de 7 miliarde de euro pentru dezvoltarea Bucureștiului