Adeverinţe covid false, vândute călătorilor de către o agenţie de turism!

adeverinţe covid false

O agenție de turism vindea adeverinţe covid false. În baza acestora turiștii circulau în străinătate. Poliția a aflat și a deschis un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor

Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziție la punctul de lucru al unei agenții de turism, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor.

Din datele și probele administrate în cauză de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 – până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism, ar oferi contra cost adeverinţe covid false, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării.

Au fost găsite 11 adeverinţe covid false

Astfel, la data de 5 aprilie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la adresa punctului de lucru al societății, în urma probatoriului administrat rezultând că administratorul societății, o femeie în vârstă de 33 de ani, ar fi întocmit în fals 11 adeverinţe covid false la detecția virusului SARS-CoV-2, în numele unei societăți medicale, pentru clienții agenției de turism, în vederea producerii de consecințe juridice constând în permiterea intrării pe teritoriul statului de destinație.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activități infracționale în cauză.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au anunțat oficialii poliției.

CITEȘTE ȘI » Lacul Morii, curătaț! 5.000 de saci de gunoi, adunaţi în acţiunea de igienizare a zonei

Lacul Morii

Lacul Morii, curătaț! 5.000 de saci de gunoi, adunaţi în acţiunea de igienizare a zonei

Splash

Splash trece pragul de 1.000 de trotinete colorate pe străzile Bucureștiului