Arena Națională nu se închide, dar primește refugiați din Ucraina

Arena Națională

Meciurile pe Arena Națională se vor disputa conform programărilor inițiale, deși cel mai mare stadion poate primi până la 21.000 de refugiați.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că în București sunt disponibile 25.000 de locuri pentru cazarea de urgenţă a cetățenilor din Ucraina și că cea mai mare parte va fi găzduită pe Arena Națională. Din informațiile GSP, sunt aproximativ 21.000 de locuri disponibile la stadion, restul fiind în alte locuri, neprecizate de municipalitate.

La scurt timp de la anunțul lui Dan, Mihai Stoica a comentat decizia ca fiind una „populistă”. „Nu cred că jumătate de hectar, atât cât are gazonul de pe Arena Naţională, poate să găzduiască atâţia oameni, printre scaunele alea de plastic”, a spus MM la Telekom.

a6adc2a5 b39b 437e 9e82 59cf7967f4df

Arena Națională nu se închide!

Oficiali din cadrul Primăriei pentru au discutat pe marginea acestui subiect. „Arena nu se închide! Meciurile programate aici se vor juca așa cum ele au fost stabilite. În general, în astfel de situații se folosesc stadioanele pentru că acolo există dotări. Nu poți duce copii de 8-10 ani pe câmp, unde nu există apă, curent sau alte utilități. Dar unii vorbesc să nu se plictisească!”, au explicat aceștia

„Există un plan bine pus la punct, făcut de ani de zile. În caz de cutremur sau cum suntem acum, într-o situație de forță majoră, persoanele respective au locuri unde pot sta și dormi, în parcarea subterană a stadionului. Nu intră nimeni pe gazon, nu se montează niciun cort, că nu suntem în tabără”

oficiali din PMB

În total, 20.000 de persoane pot fi găzduite în parcarea subterană a Arenei Naționale și alte aproape o mie în curtea stadionului. Mai mult, în curtea Arenei va funcționa în următoarele zile un punct de primire a ajutoarelor din partea cetățenilor: de la haine și jucării până la alimente neperisabile.

CITEȘTE ȘI » Nicolae Corjos, regizorul filmului „Liceenii”, a murit la vârsta de 86 de ani

Nicolae Corjos

Nicolae Corjos, regizorul filmului „Liceenii”, a murit la vârsta de 86 de ani

anpc

ANPC a controlat Gazprom, Lukoil şi magazinele Berezka. Amenzi de 1,4 milioane de lei