Art Safari și Metrorex lansează prima colecție de artă pe cartele de metrou

Art Safari

Luni, 13 septembrie, cu 3 zile inainte de deschiderea marelui eveniment cultural al toamnei, cea de-a VIII-a editie a Pavilionului de Arta Bucuresti, Art Safari si Metrorex lanseza proiectul cultural ”Cartele de colectie”, prima colectie de arta pe cartele de metrou.

Noua initiativa culturala vine in completarea colaborarii dintre Metrorex si Art Safari, demarata in data de 1 iunie, cand s-a inaugurat Muzeului din Metrou, “Arta cucereste Bucurestiul!”.

Prin lansarea noului proiect cultural, Art Safari si Metrorex invita calatorii sa devina colectionari de arta in miniatura si sa castige premii culturale.

Inițiativă inedită Art Safari și Metrorex

“Cartelele de colectie” pot fi achizitionate din 13 septembrie si au in portofoliu o serie de reproduceri de arta in miniatura, structurate pe 6 capitole: Samuel Mutzner, Constantin Piliuta, Pictorite din Romania, Capodopere si Petrascu. Pe langa aceste 6 serii exista si o seria speciala, denumita Bucuresti.

Cele 6 colectii de cartele de metrou contin cate 10 cartele numerotate de la 1 la 10, imprimate cu opere de arta diferite. Seria speciala este unica serie cu doar 4 opere de arta. Campania vizeaza exclusiv cartelele de doua calatorii, tirajul seriilor fiind diferit si limitat.

In plus, fiecare serie de 10 cartele colectionata poate aduce calatorilor o vizita gratuita la evenimentul cultural al toamnei – expozitia Art Safari ( 16-26 septembrie).

01

Noul parteneriat cultural dintre Art Safari si Metrorex are ca obiectiv atat promovarea artei in spatii cotidiene, cat si semnalizarea marelui eveniment cultural al toamnei – expozitia Art Safari, care va avea loc in perioada 16- 26 septembrie. ”Prin intermediul Muzeului din Metrou si acum, prin ”Cartele de colectie”, ne dorim sa facilitam accesul oamenilor catre opere de referinta ale artei romanesti si sa ii atragem catre cultura”, puncteaza Ioana Ciocan, Director Art Safari.

„Calatoriti cu metroul si colectionati toate cele 7 serii de Cartele de Colectie. Fiti ECO si alegeti metroul ca alternativa la mijlocul vostru preferat de transport! Veti contribui astfel atat la sporirea colectiei voastre de arta, dar si la asigurarea unui mediu urban mai putin poluat si a unui oras mai usor si placut de tranzitat pentru locuitori si turisti, deopotriva”

mesajul organizatorilor

Art Safari, operator cultural independent organizeaza Pavilionul de Arta Bucuresti, ale carui expozitii au fost vizitate de aprox. 195.000 de persoane in cele 7 editii de pana acum si Art Safari Airport Museum din Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti.

Alaturi de expozitiile curatoriale, organizate in Bucuresti sau in strainatate, Art Safari promoveaza continut educational pentru toate varstele, gazduind inclusiv ateliere de arta pentru copii si tururi ghidate pentru copii si adolescenti.

“Prin demararea acestor proiecte culturale dorim sa promovam cultura in spatiile subterane, in trenurile de metrou dar si pe cartelele de acces. Astfel, calatorii nostri vor avea parte de calatorii inedite, care sa ii ajute sa se detaseze, chiar si pentru cateva clipe, de preocuparile lor cotidiene. In plus, calatoria cu metroul contribuie la protejarea mediului inconjurator si la reducerea poluarii”, spune și directorul general Metrorex, Stefan Paraschiv.

CITEȘTE ȘI » Weekend Regal oferit de Biblioteca București

regal

Weekend Regal oferit de Biblioteca București

Sun Challenge, alergare caritabilă în Parcul Natural Văcărești

Sun Challenge, alergare caritabilă în Parcul Natural Văcărești