Autobuzele nu vor mai circula pe liniile de tramvai, în perioada 27 decembrie – 27 martie

autobuzele

Autobuzele nu vor mai circula pe liniile de tramvai din motive de siguranţă. Totodată, călătorii nu vor mai utiliza staţiile de tramvai ca zonă de aşteptare pentru acestea.

Potrivit Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI), din motive de siguranţă, în fiecare an, în anotimpul rece, autobuzele care în perioada verii au circulat pe liniile de tramvai din Bucureşti vor reveni la traseul de pe carosabil începând cu data de 27 decembrie şi vor reveni pe calea de rulare a tramvaielor din 27 martie.

În cazul în care condiţiile meteo se degradează înaintea acestei date, mașinile vor reveni la traseul de pe carosabil mai devreme.

Restricții pentru autobuzele STB

„Pentru siguranţa călătorilor, TPBI a decis ca autobuzele să poată utiliza calea de rulare a tramvaielor ca bandă proprie numai în intervalul 27 martie – 27 decembrie. Ţinând cont de instabilitatea atmosferică, în afara acestui interval, autobuzele vor utiliza carosabilul pentru efectuarea curselor programate”, a transmis TPBI.

Aceștia au mai precizat că: „La rândul lor, operatorii de transport vor lua toate măsurile necesare pentru instruirea conducătorilor de vehicule în legătură cu această decizie şi vor informa călătorii, care nu vor mai utiliza staţiile de tramvai ca zonă de aşteptare pentru acestea”.

CITEȘTE ȘI » Cel puţin încă trei staţii noi de metrou vor fi construite pe magistrala M2

metrou

Cel puţin încă trei staţii noi de metrou vor fi construite pe magistrala M2

Festivalul Brazilor de Crăciun

Festivalul Brazilor de Crăciun va avea loc la Muzeul Naţional de Artă al României