Spitalul „Bagdasar-Arseni” va avea în curând o nouă Unitate de Primiri Urgenţe

Bagdasar-Arseni

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat luni că Spitalul „Bagdasar-Arseni” va avea în curând o nouă Unitate de Primiri Urgenţe.

„Servicii medicale demne de o ţară europeană! În curând, Spitalul „Bagdasar-Arseni” va avea o unitate de primiri urgenţe nouă, dotată cu echipamente de ultimă generaţie, care îi va ajuta pe doctorii de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” să ofere oamenilor în nevoie o intervenţie rapidă şi sigură. Aparatura medicală a fost adusă deja şi urmează să fie montată. În paralel, constructorii se ocupă de ultimele detalii şi finisaje”, a postat Daniel Băluţă, luni, pe Facebook.

Primăria Sectorului 4 anunţa pe 8 mai 2020 că va construi o nouă Unitate de Primiri Urgenţe în curtea Spitalul „Bagdasar-Arseni”, că aceasta va fi amenajată pe o suprafaţă de 1.236 mp, va avea un regim de înălţime S+P+2E şi va fi conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

„Noua structură va permite astfel desfăşurarea activităţii în cele mai bune condiţii a unei echipe medicale de peste 170 de cadre medicale, care în prezent profesează în condiţii dificile”, preciza autoritatea locală.

Aceștia mai declarau: „Asta întrucât actuala Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, aflată la parterul imobilului, funcţionează impropriu, din cauza numeroaselor căi de acces spre interiorul spitalului, folosite inclusiv de către persoane neinternate şi care transformă acest spaţiu într-o zonă mixtă de aşteptare şi de urgenţă, fapt ce duce la numeroase probleme de igienă şi chiar la situaţii conflictuale cu cadrele medicale”.

Detalii despre Spitalul „Bagdasar-Arseni”

  • Creat în 1975 ca centru de referință național de neurochirurgie de către Prof. Dr. Constantin ARSENI, Spitalul Clinic “Prof. Dr.D.Bagdasar” a devenit în 1993 spital de urgență, iar in 2001 și-a schimbat denumirea in Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.
  • Actualmente, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” reprezintă unul dintre cele mai importante spitale de urgență din București, deservind o populație de aproximativ 4 milioane de locuitori din București și județele limitrofe, cu un număr de 558 paturi spitalizare continuă și 5 paturi spitalizare de zi.
  • Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” este cea mai mare Clinică de Neurochirurgie din România (263 paturi) ce abordează întreagă patologie traumatică, tumorală, vasculară, malformativă, craniană, degenerativă și spinală.

Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” se menţine ca centru de referinţă naţională în:

  • neurochirurgie pediatrică
  • chirurgie spinală
  • chirurgie hipofizară prin abord transfenoidal
  • chirurgia epilepsiei
  • cercetare fundamentală în neuroștiinte
  • recuperare neuromusculara

CITEȘTE ȘI » Anunţul Patriarhiei referitor la organizarea ceremoniilor de Bobotează

Bobotează

Anunţul Patriarhiei referitor la organizarea ceremoniilor de Bobotează

combaterea antiţigănismului

Klaus Iohannis a promulgat legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului