Bentley Dominator și alte mașini rare pe care Sultanul din Brunei le deține

black generic sport unbranded car isolated dark background 3d illustration
Black generic sport unbranded car isolated on a dark background: 3D illustration

Sultanul din Brunei este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, acest lucru datorându-se bogățiilor petroliere și a numeroaselor investiții în afaceri. Este în același timp un împătimit al mașinilor, fiind un colecționar fanatic de mașini exotice, sport, ediții rare, limitate sau special create pentru colecția proprie,

Diverse surse spun că acesta deține peste 7000 de mașini, însă numărul real nu este cunoscut public. Printre mașinile deținute de Sultan, se regăsesc peste 600 de Rolls Royce, mai mult de 570 Mercedes-Benz, peste 450 de Ferrari, 380 de Bentley, peste 200 de BMW-uri, peste 170 de jaguari, dar și peste 130 de mașini sport Koenigsegg.

Bentley Dominator – doar șase în toată lumea

Bentley reprezintă o marcă de mașini ce convinge prin performanțele, luxul și frumusețea incredibilă a autoturismelor create. Bentley Dominator este un SUV luxos, fabricat special pentru Sultan, în doar șase exemplare. Nu se cunosc foarte multe despre interiorul mașinilor, însă exteriorul este unul demn de un rege. 

Dacă vrei să devii asemeni Sultanului din Brunei și să-ți întregești colecția cu diverse mașini, trebuie să ai grijă, ca de fiecare dată când achiziționezi o mașină second-hand, să verifici istoricul auto, chiar dacă este cumpărată din surse ce par a fi de încreder. Este importantă verificarea numărului VIN pentru un raport detaliat al mașinii, raport generat pe https://www.carvertical.com/ro, ce conține o serie vastă de informații: kilometrajul real, istoricul auto, istoricul service, numărul de proprietari, poze de arhivă, dar nu numai. 

Bentley Buccaneer – una dintre preferatele Sultanului

Bentley Buccaneer, o mașină sport, îndrăzneață, a fost comandat de Sultan și se spune că este una dintre mașinile sale preferate, fiind văzut conducând-o în public de câteva ori. Ca și în cazul Dominator, nu se cunosc foarte multe specificații despre Buccaneer. Produse într-un număr limitat, toate au fost achiziționate de sultan.  

Mercedes-Benz CLK GTR – o adevărată super mașină

Fiind proiectat inițial pentru cursele din noua serie FIA GT Championship, CLK GTR a fost creat și pentru drum, însă în doar 28 de exemplare, cu prototipuri cu tot. Modelul comandat de Sultan, este singurul din lume cu volan pe dreapta, ceea ce îl face unic și atât de valoros. 

BMW Nazca M12 – un concept radical

Nazca M12 reprezintă transformarea unui Bugatti în BMW, în urma colaborării dintre BMW și Italdesign. Cu un model inspirat din mașinile de Formula 1, este o adevărată operă de artă. Există doar 3 astfel de modele, unul dintre ele fiind produs pe culoarea albastră și volan pe dreapta, desigur special pentru Sultan. 

Rolls Royce Phantom II Continental – Star of India

O mașină ce datează din 1934, condusă inițial de Alteța Sa Dharmendrasinhji Lakhajiraj, Thakore Sahib din orașul Rajkot din India britanică, a fost cumpărată la licitație de către Sultan, pentru fabuloasa sumă de 14 milioane de dolari, reușind astfel să doboare recordul mondial pentru cea mai scumpă mașină vândută în urma unei licitații.

McLaren F1 LM – o mașină extrem de rară

McLaren F1 se regăsește în colecția Sultanului în 3 exemplare din cele 5 create. Este o mașină ce-și dorește să îmbine confortul zilnic pentru condus, chiar dacă aspectul extrem sportiv pare că o contrazice. 

Ferrari F40 LM – volan pe dreapta special pentru sultan

Ferrari F40 LM este considerat a fi cel mai bun din toată gama Ferrari în ceea ce privește manevrabilitatea. Fiind doar 19 produse la nivel mondial, era de așteptat ca Sultanul din Brunei să-și achiziționeze nu unul, ci mai multe, făcute însă la comandă cu volan pe dreapta. Este o mașină iconică, derivată din modelele de curse, fiind cea mai legendară din toată gama Ferrari. 

Dacă ești pasionat de astfel de mașini și dorești să-ți completezi colecția auto, poți achiziționa unul dintre puținele astfel de Ferrari existente pe piață spre vânzare, dar nu înainte de a-i verifica istoricul auto pe https://bestvindecoder.com/, pentru a te asigura că o astfel de mașină este în condiții propice. 

Porsche 959 – o mașină sport – rachetă

Din colecția Sultanului nu putea lipsi și un Porsche. Desigur, vastele modele de Porsche regăsite în întreaga colecție sunt numeroase. Din cele 359 de exemplare de Porschde 959, Sultanul deține 12. 959 a revoluționat industria prin suspensia activă și motorul secvențial dublu turbo. 

  • articol publicitar
Bilete unice

Bilete unice pentru cei care călătoresc cu STB, cu metroul şi cu trenul Gara de Nord – Otopeni

Noua casă

„Noua casă” va avea garanţii de 1,5 miliarde de lei în anul 2022