Bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2021 a fost aprobat

Bugetul Primăriei Capitalei

Bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2021 a fost aprobat în şedinţa CGMB de astăzi, 7 aprilie, cu 34 de voturi ‘pentru’, 5 ‘împotrivă’ și 15 abțineri.

Bugetul Primăriei Capitalei, valoarea totală pentru acest an este de 5,86 miliarde de lei.

Primarul General, Nicuşor Dan: “Bucureștiul are buget. Le mulțumesc celor 34 de consilieri generali de la PNL, USR PLUS și PMP, care au votat în această seară pentru a aproba bugetul Capitalei pe 2021. Deblocăm investițiile, plătim datoriile, muncim împreună pentru București”.

Primarul General a mai explicat că și pentru rectificarea bugetară din a doua parte a anului consilierii generali vor colabora, astfel încât problemele financiare să fie rezolvate cât mai eficient.

Bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat!

În şedinţa de vineri, primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat că demersula fost ”extrem, extrem de dificil”, întrucât municipalitatea nu a fost ani de zile condusă pe principii economice. El a mulţumit partenerilor pentru realizarea bugetului pe care l-a numit ”rezonabil” şi ”al curăţeniei”, întrucât se elimină cheltuielile inutile.

”Primăria Capitalei va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a afirmat Dan, precizând că nu poţi face investiţii serioase, dacă nu-i plăteşti pe cei care ţi-au finalizat lucrări încă din primăvara anului 2019.

”Este un demers pe care l-am început din luna ianuarie. A fost un demers dificil pentru că am plecat cu o situaţie financiară extrem, extrem de dificilă pentru că Primăra Capitalei nu a fost pusă pe baze economice ani de zile şi atunci a fost un întreg efort pentru care vreau să mulţumesc colegilor din majoritate”, a declarat el, referitor la Bugetul Primăriei Capitalei.

Primarul general a susţinut că este ”un buget rezonabil”.

”Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuieli inutile, este un buget al responsabilităţii, pentru că vrem să recâştigăm încrederea partenerilor noştri. Nu potţ să faci mari lurări de investiţii când tu nu plăteşti oameni care ţi-au făcut lucrări încă din primăvara lui 2019. Este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri şi financiar. Primăria Cpitalei se va ţine de cuvânt, va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a mai declarat primarul general.

Acesta a afirmat, de asemenea, că ”este un buget de investiii”, banii urmând a se duce către ”acele investiţii pe care bucureştenii le aşteaptă de multă vreme”, respectiv termoficare, infrastrutură, semagorizare inteligentă.

CITEȘTE ȘI » Centrul de vaccinare din Grand Arena este deschis pentru imunizarea la liber! 1000 de persoane se pot vaccina zilnic

Grand Arena

Centrul de vaccinare din Grand Arena este deschis pentru imunizarea la liber! 1000 de persoane se pot vaccina zilnic

Kaufland

Kaufland oferă clienților posibilitatea de a își scana singuri produsele prin noul sistem K-Scan