Zeci de centre de vaccinare şi-au suspendat activitatea, iar altele au programul redus

centre de vaccinare

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, declară că zeci de centre de vaccinare şi-au suspendat activitatea, peste 136 de fluxuri din centre de vaccinare care însă sunt funcţionale s-au închis, în timp ce alte centre reduc programul la câteva ore pe zi sau la câteva zile pe săptămână.

Echipele medicale din aceste centre vor participa la campania de vaccinare din sate.

„Datele centralizate în ziua precedentă în ceea ce priveşte activitatea centrelor de vaccinare, vă pot spune că 45 de centre de vaccinare au sistat temporar activitatea, alte 136 de fluxuri de vaccinare şi-au sistat temporar activitatea din centrele care sunt în continuare active – sunt centre de vaccinare care aveau mai multe fluxuri şi s-a redus, practic, numărul de fluxuri din acele centre pentru a putea permite desprinderea de echipe mobile care să asigure vaccinarea în mediul rural – şi de asemenea pentru 314 centre de vaccinare a fost redus programul de lucru de la 12 ore la 6 ore sau sunt centre care au program chiar de 4 ore”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă,

Se închid mai multe centre de vaccinare

El a menţionat că există posibilitatea ca în perioada următoare să fie centre de vaccinare care să nu funcţioneze una, două sau trei zile pe săptămână, pentru ca echipele din aceste centre să se deplaseze în mediul rural.

Conform lui Gheorghiţă, în cadrul programului „Oraşul vaccinează satul” au fost vaccinate, până în prezent, peste 62.300 de persoane.

În ceea ce priveşte vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie, Gheorghiţă a arătat că la acest moment sunt 2.451 de astfel de cabinete care vaccinează, jumătate dintre acestea fiind în mediul rural, iar până în 23 iunie, medicii de familie au vaccinat 168.932 de persoane, cu 23,4% mai mult decât în săptămâna precedentă. Peste 55% dintre persoanele vaccinate la medicii de familie sunt din mediul rural.

În topul judeţelor cu cele mai multe persoane vaccinate în cabinetele medicilor de familie se află Timiş – 10.690 de persoane, municipiul Bucureşti – 8.623 persoane vaccinate şi judeţele Dâmboviţa, Argeş, Prahova – cu peste 7.500 de persoane vaccinate.

În ultima săptămână s-au vaccinat 237.195 de persoane, atât cu doza 1, cât şi cu doza 2, iar dintre acestea 93.981 de persoane au primit prima doză, peste 90% prezentându-se direct la centrele de vaccinare.

În prezent, la nivel naţional sunt active 797 de centre de vaccinare şi 1.268 de fluxuri, însă în perioada următoare acest număr se va reduce, pentru a deservi activităţile din mediul rural. Acestea vor putea fi reactivate în orice moment, în funcţie de adresabilitate.

CITEȘTE ȘI » CANICULĂ în București. Măsuri privind protejarea populaţiei din Sectorul 6 pe perioada verii

canicula

CANICULĂ în București. Măsuri privind protejarea populaţiei din Sectorul 6 pe perioada verii

imunizare

15% din populaţia din România eligibilă pentru imunizare anti-Covid a fost vaccinată