Centru de vaccinare drive thru, în sectorul 4

centru de vaccinare drive thru

6.000 de persoane se pot imuniza împotriva COVID-19, în fiecare lună, direct din mașină, în parcarea de la Metro Berceni, la centru de vaccinare drive thru

Primul centru de vaccinare drive thru, din Sectorul 4 funcționează în parcarea de la Metro Berceni, pentru ca toți cei care nu au reușit să se imunizeze până acum, să se poată vaccina, în cel mai scurt timp posibil.

În total, peste 6.000 de oameni vor putea fi vaccinați, în fiecare lună, în acest centru de vaccinare drive thru, deschis zilnic, în intervalul orar 08:00 – 20:00 și în care se va administra serul produs de Pfizer-BionTech, fără programare prealabilă, în platformă.

Mai exact, cei care vor să se imunizeze în centru de vaccinare drive thru, o vor putea face direct din mașină, după ce se prezintă la zona de triaj, din parcare, unde vor fi identificați de către registratori în baza de date și vor primi o serie de formulare, pe care le vor completa în mașină.

foto 2 min 1024x767 1

Ulterior, oamenii se vor deplasa, cu autoturismul, spre punctul de vaccinare, unde li se va administra serul, pentru ca apoi, persoanele imunizate să rămână sub supraveghere, într-o zonă de post-vaccinare, pentru 15 minute, timp în care li se va elibera și adeverința de vaccinare.

Primul centru de vaccinare drive thru, la patrulea din sector

„Am deschis astăzi al patrulea centru de vaccinare, întrucât sunt convins că doar dacă ne vaccinăm, viața noastră își poate relua cursul normal. Doar așa ne putem proteja pe noi și pe cei dragi nouă. Lupta pe care o avem cu pandemia poate fi câștigată doar dacă vom rămâne împreună”, a declarat Daniel Băluță.

Totodată, prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a făcut echipă cu primarul și împreună au vaccinat câteva dintre persoanele aflate la fața locului și care au dorit să se imunizeze.

„Știm că aproape jumătate din populația Bucureștiului a fost vaccinată și cred că ceea ce se întâmplă aici, în această parcare a unui centru comercial, este un bun exemplu din mai multe puncte de vedere, dincolo de avantajele pe care îl are un astfel de centru, încât persoanele care vin cu autoturismele să se poată vaccina cu ușurință”, a susținut Rafila.

În total, în Sectorul 4 funcționează 8 centre de vaccinare, amplasate în 4 locații (Grand Arena, Palatul Copiilor, City Office, parcarea Metro Berceni) în care se administrează 3 din cele 4 vaccinuri autorizate în UE – Pfizer, AstraZeneca si Johnson&Johnson. Începând cu 15 februarie a.c., data la care a început campania de vaccinare în aceste centre, administrate de primărie, un număr de 140.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19.

CITEȘTE ȘI » Începe redistribuirea locurilor de parcare de reședință rămase disponibile, din Sectorul 1

parcare de reședință

Începe redistribuirea locurilor de parcare de reședință rămase disponibile, din Sectorul 1

drive-in

Actualizări cu privire la desfăşurarea evenimentelor în aer liber şi de tip drive-in