Check DCC, aplicaţia de verificare a certificatelor COVID-19 este disponibilă şi pe iOS

Check DCC

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale informează, sâmbătă, că aplicaţia Check DCC de verificare în România a certificatelor digitale UE COVID-19 este disponibilă acum şi pe telefoanele mobile cu sistem de operare iOS.

Până acum, scanarea codurilor QR putea fi efectuată în ţara noastră prin intermediul versiunii Check DCC pentru telefoane Android sau a versiunii web a aplicaţiei. Până la data de 20 noiembrie 2021, în România au fost generate aproape 9 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

De unde se descară Check DCC pe iOS?

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale informează că aplicaţia Check DCC de verificare în România a certificatelor digitale UE COVID-19 este disponibilă acum şi pe telefoanele mobile cu sistem de operare iOS.

Persoanele care folosesc iPhone sau iPad pot descărca gratuit aplicaţia Check DCC din magazinul AppStore.

Până acum, scanarea codurilor QR putea fi efectuată în ţara noastră prin intermediul versiunii Check DCC pentru telefoane Android sau a versiunii web a aplicaţiei.

Check DCC iOS

Începând de astăzi, autenticitatea şi valabilitatea certificatelor care atestă situaţia epidemiologică a persoanelor va putea fi verificată şi prin aplicaţia dedicată pentru dispozitive iOS.

Aplicația e dezvoltată de STS și este singura oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor în România. Aplicaţia nu înregistrează şi nu reţine datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea şi îndeplinirea regulilor sanitare naţionale sau internaţionale a certificatelor europene COVID.

Certificatele atestă faptul că persoanele:

  • s-au vaccinat împotriva COVID-19;
  • s-au testat şi au un rezultat negativ în evidenţele autorităţilor medicale;
  • s-au recuperat după COVID.

Până la data de 20 noiembrie 2021, în România au fost generate aproape 9 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Versiunea aplicaţiei Check DCC pentru telefoanele Android a fost descărcată de 463.380 de ori din magazinul de aplicaţii Google Play.

CITEȘTE ȘI » Urban Christmas Market, în decembrie la Arcub Gabroveni

Urban Christmas Market

Urban Christmas Market, în decembrie la Arcub Gabroveni

Muzeul Naţional de Artă

Muzeul Naţional de Artă al României, deschis cu acces gratuit pe 1 decembrie