Colectare selectivă în Sectorul 5. A început montarea modulelor în cartiere

colectare selectivă

Primăria Sectorului 5, prin societatea Salubrizare, a început de astăzi, 4 iunie 2021, montarea modulelor de colectare selectivă.

Vor exista 16 puncte de reciclare pe raza sectorului, două dintre acestea fiind deja amplasate în zona Eroilor și pe platoul Academiei Militare. În fiecare punct va exista un container pentru plastic și metal, unul pentru hârtie și carton și unul pentru sticlă.

Primăria Sectorului 5 își dorește ca prin acest demers să încurajeze cetățenii din sector să recicleze. De asemenea, Cristian Popescu Piedone subliniază nevoia de a proteja mediul înconjurător, având în vedere că în sector încă există zone unde unele persoane aruncă deșeuri la întâmplare.

image2

Colectare selectivă. Ce spune primarul Piedone?

„Vrem să protejăm mediul înconjurător, pentru că un mediu sănătos înseamnă sănătate pentru noi și copiii noștri. Modulele de colectare selectivă pe care le vom amplasa în sector sunt un bun prilej pentru a încuraja cetățenii să recicleze.

Știu că încă sunt persoane care aruncă ilegal deșeuri pe domeniul public, știu că încă sunt persoane care aruncă gunoaie pe jos, dar îmi doresc ca ușor, ușor să ne obișnuim să fim mai civilizați.

De aceea, le cer locuitorilor din sector să semnaleze Poliției Locale dacă văd persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public. Avem nevoie de puțin spirit civic ca să putem păstra un sector curat.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

CITEȘTE ȘI » Noaptea Muzeelor 2021: spectacole, concerte sau tururi interactive, în 185 de spaţii

Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor 2021: spectacole, concerte sau tururi interactive, în 185 de spaţii

creșa

Creșa „Ariel” din sectorul 3 a fost oficial inaugurată, de primarul Robert Negoiță