Cele mai interesante cursuri de toamnă: scenaristică, design interior sau scriere creativă

Cele mai interesante cursuri de toamnă: scenaristică, design interior sau scriere creativă
Cele mai interesante cursuri de toamnă: scenaristică, design interior sau scriere creativă

Tu ce visai să devii când erai copil? Pictoriţă, arheolog, scriitoare, scenarist, muză, diplomat, actriţă, psiholog, poet, stilist, designer sau vindecător? Nu contează dacă ai ales alt drum decât cel la care visai cândva, pentru că nu este niciodată prea târziu să te reinventezi!

Toamna asta poţi alege oricare dintre cursurile din programă, pentru a te întoarce la o veche pasiune, sau pentru a descoperi direcţii noi, pentru a explora subiecte care te fac, uneori, să visezi cu ochii deschişi pe stradă sau la şedinţele cu colegii.

La Fundaţia Calea Victoriei ai ocazia să adaugi talente, abilităţi, informaţii valoroase sau chiar direcţii profesionale noi în povestea vieţii tale!

Luna septembrie aduce cursuri noi care îţi pot oferi un plus de inspiraţie, energie dar mai ales delectare!

Dacă ai simţ artistic, încearcă atelierul de actorie pentru a te deconecta, sau cursul de arta portretului pentru a picta chipuri care te inspiră. Sau alege jocul cu mărgelele de sticlă, pentru a învăţa tehnici de art-terapie şi a crea obiecte cu suflet!

Dacă eşti pasionat de frumos, poţi explora cursul de design interior, pentru a înţelege importanţa spaţiului locuit şi a-ţi redecora casa, sau poţi urma cursul despre romantismul european unde admiri cele mai frumoase tablouri din sec XIX şi afli misterele lor.

Pentru cei pasionaţi de cele mai profunde zone ale spiritului, am pregătit un curs despre cel mai mare scriitor rus, Dostoievski şi capodoperele sale literare, precum şi un atelier unde afli povesti mistice despre îngerii din iudaism, creştinism şi islam.

Iată oferta de cursuri de toamnă la Fundația Calea Victoriei:

Atelier de Actorie şi improvizaţie, din 13 septembrie, 400 de lei

Prin jocuri de rol, exerciţii dinamice şi interactive, explorarea relaţiilor şi conflictelor din viaţa de zi cu zi, participanţii la atelierul de improvizaţie reuşesc să practice şi să îşi dezvolte spontaneitatea, flexibilitatea în gândire, spiritul de echipă, atenţia distributivă, memoria, concentrarea, viteza de reacţie şi empatia, toate aceste calităţi jucând astăzi un rol decisiv în succesul atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional, indiferent de domeniul de activitate.

Bijuterii arhitecturale din Micul Paris, din 13 septembrie, 240 de lei

Bucureştiul este un oraş în care stilurile arhitecturale se amestecă frumos, oferind astfel oraşului un aer aparte. Atmosfera Micului Paris este redată prin clădirile în stil eclectic de la sfârşitul secolului al XIX-lea, stilul neoromânesc aduce originalitatea autohtonă în atenţia întregii lumi, iar modernismul interbelic schimbă faţa oraşului.

Comunicarea eficientă şi tehnicile NLP, din 13 septembrie, 320 de lei

Cursul de Comunicare eficientă şi tehnici NLP oferă soluţii practice pentru a ajunge la succes – soluţii care ţin de organizarea mentală şi strategii de convingere subliminală. Există o serie de strategii în baza cărora putem influenţa lumea în care trăim.

Dostoievski şi romanele sale celebre: curs online, din 13 septembrie, 320 de lei

Cursul pe care îl propun are în vedere prezentarea vieţii tumultuoase şi a celor mai importante direcţii din opera complexă a autorului rus. Cursul are o importantă componentă practică (analiză pe text) şi interactivă.

Curs online de Scenaristică – Cum se scrie un film, din 14 septembrie, 320 de lei

Cursul online de scenaristică se adresează iubitorilor de cinema, celor care doresc să înveţe să scrie un scenariu, aplicat în oricare din mediile cunoscute – cinema, TV sau Internet. Este, de asemenea, o ocazie pentru diverşi profesionişti – filologi, actori, oameni de marketing sau de televiziune – să înţeleagă mai bine resorturile scrisului pentru ecran şi să-şi completeze cunoştinţele legate de mecanismele lui. Nu în ultimul rând, se adresează viitorilor studenţi la şcolile de film, motivaţi să-şi testeze o eventuală vocaţie şi să-şi însuşească abilităţile necesare reuşitei la examenul de admitere.

Introducere în Design interior – curs online, din 14 septembrie, 375 de lei

Cursul Introducere în designul de interior îşi propune să pună la dispoziţia celor pasionaţi, dar nespecialişti în domeniu, unele cunoştinţe ce le vor permite ca la final să privească spaţiul cu alţi ochi. Prin analizarea de exemple valoroase şi reprezentative pentru diferitele epoci punem în evidenţă interdependenţa dintre spaţiul construit şi obiectele ce alcătuiesc ambianţa interioară.

Introducere în Istoria artei – Curs online în şase întâlniri, din 14 septembrie, 420 de lei

Un curs fascinant de istoria artei, cu Cosmin Ungureanu, o călătorie prin câteva secole din cronologia artei europene, folosind instrumentele şi rigoarea disciplinei umaniste. Încercând să păstreze un echilibru cât mai stabil între popularizare şi informaţie de strictă specialitate, cursul vizează fixarea unor repere generale: artişti, evenimente, opere de artă celebre, inovaţii artistice, evoluţii stilistice etc.

Club online de Desen: Creativitate, inspiraţie, relaxare, din 15 septembrie, 320 de lei

Ce înseamnă „creativ” sau „nou”? Poţi să-ţi dezvolţi memoria vizuală sau coordonarea mână-ochi? Cum faci asta şi la ce te-ar putea ajuta? Ţi-ai putea spori chiar şi puterea de concentrare, atenţia la detalii şi a spiritului de observaţie. Obţii toate aceste avantaje practicând una dintre cele mai vechi arte: cea a desenului. Mai mult, desenul poate deveni o minunată metodă de relaxare, pentru că te îndepărtează de stresul cotidian şi îţi dezvolta imaginatia.

Poveşti despre îngeri: Iudaism, Creştinism, Islam, din 15 septembrie, 320 de lei

De-a lungul vremii, îngerii ne-au captivat imaginaţia şi au fost o sursă de inspiraţie pentru numeroase opere artistice: de la arte vizuale la muzică şi literatură, întreaga producţie culturală a cunoscut amprenta angelică. Fie că vorbim despre mult prea cunoscutul motiv al îngerilor căzuţi, fie că vorbim despre statutul lor de mesageri divini, aceste entităţi spirituale alcătuiesc în cele trei mari tradiţii monoteiste un topos comun: cel al unei structuri intermediare între divinitate şi fiiinţa umană.

Poveştile Trupului – explorări psihosomatice, din 15 septembrie, 375 de lei

Abordarea psihosomatică în medicină şi psihologie conectează trupul şi sufletul în explicarea apariţiei bolilor. Doar că aceste conexiuni sunt permanente, şi evidente şi în cazul corpurilor sănătoase. Forma corpului, dincolo de determinarea generică suferă influenţe din partea emoţiilor şi gândurilor noastre. Vă invităm, în acest curs, să privim împreună – în oglindă, şi/sau în oglinzile celorlalţi – legăturile fine care modelează reciproc trupurile şi sufletele.

Romantismul european. Artă, modă şi societate, din 15 septembrie, 240 de lei

Ce a fost romantismul? Iată o întrebare care a avut parte, de-a lungul timpului, de nenumărate răspunsuri. De la definiţii academice, ce făceau apel la concepte istorico-culturale, până la explicaţii grăbite, ce ţineau de o anumită percepţie mitică, totul pare să se fi spus despre epoca romantică.

Atelier de Content writing, din 16 septembrie, 200 de lei

Cum scrii conţinut centrat pe nevoile clienţilor/ utilizatorilor/ cititorilor? Se vorbeşte foarte mult despre conţinut, însă puţini sunt cei care vorbesc despre context. În mediul digital, în care majoritatea produselor ni se adresează direct, contextul şi design-ul centrat pe utilizator joacă un rol important în momentul de faţă.

How to be a Lady: Exerciţii de feminitate, din 17 septembrie, 240 de lei

Valentina Bălaşa-Ario, creator de imagine şi fotograf, propune domnişoarelor şi doamnelor un atelier practic la care să exploreze metode eficiente pentru îmbunătăţirea imaginii personale. Vom analiza şi experimenta atitudinea, mersul, stilul şi elementele de imagine care aduc feminitatea, încrederea şi distincţia în prim plan.

Atelier de scriere creativă în cheia celor cinci simţuri, din 21 septembrie, 375 de lei

Cursul îţi propune o călătorie în care conştientizarea senzorială va descătuşa fluxul povestirii, în care vei alunga temerile blocajului de început şi te vei apropia mai mult de foaia albă. Iată cum: Dedicăm fiecare seară unuia dintre cele cinci simţuri care te vor deschide unei stări de flux al conştiinţei. Vom plămădi poveşti sub imboldul acelui simţ.

Cum să-ţi îmbunătăţeşti stima de sine? Atelier online, din 22 septembrie, 320 de lei

De obicei confundată cu încrederea în sine, stima de sine este de fapt o componentă a personalităţii mult mai profundă decât ne imaginăm şi decât se vorbeşte. Stima de sine se construieşte încă din primii ani de viaţă, iar în funcţie de context, experienţe, relaţia cu părinţii şi cu mediul de învăţare, stima de sine poate să fie mai mult sau mai puţin înaltă, dar şi stabilă sau instabilă. Vestea bună este că „Nimic nu este definitiv”, aşa că stima de sine poate fi îmbunătăţită, crescută şi/sau stabilizată, indiferent de momentul în care te afli.

continut pentru social media

Cum creezi conţinut care să placă pentru Social Media, din 23 septembrie, 320 de lei

Cursul „Cum creezi conţinut care să placă pentru social media” este gândit ca un ghid practic, cu explicaţii de istorie recentă a social media. Crearea de conţinut foto şi video a devenit accesibilă oricui odată cu evoluţia tehnologiei şi a reţelelor de socializare. Filtrele şi aplicaţiile integrate de editare fac posibilă crearea de efecte şi materiale video care acum ceva vreme se puteau realiza doar prin programe de montaj. Iar reţelele de socializare au devenit platforme de difuzare a acestor materiale, unele cu adevărat creative, altele dimpotrivă. Cert este că, odată cu accesibilizarea instrumentelor creative, numărul fotografiilor şi video-urilor prelucrate şi editate a crescut exponenţial.

Curs de Branding personal, din 23 septembrie, 240 de lei

Cum îţi construieşti brandul personal? Învaţă să alegi conştient ce le transmiţi celorlalţi despre valorile şi competenţele tale, ca să ai imaginea pe care ţi-o doreşti şi să-ţi atingi obiectivele profesionale şi personale. Vei conştientiza mai bine ce aduci util şi inedit comunităţilor din care faci parte şi vei descoperi cum să rămâi centrat şi concentrat pe propriul rol şi nu pe aşteptările celorlalţi.

Atelier online de nutriţie: Cum ne hrănim sănătos?, din 27 septembrie, 375 de lei

Cursul de nutriţie îşi propune să ofere noţiuni teoretice de bază, precum şi sugestii despre cum pot fi puse în practică „în farfurie”. Cursul aduce şi informaţii de siguranţă alimentară, precum şi argumente ştiinţifice pentru o conduită alimentară corectă.

Citește și: Expoziția „Art Check-in” la Aeroportul Otopeni

Expoziția „Art Check-in” la Aeroportul Otopeni

Expoziția „Art Check-in” la Aeroportul Otopeni

3x3

Baschet la Palat! Super eveniment de baschet 3×3 chiar în Palatul Parlamentului