Digitalizare în sectorul 1. Peste 70% dintre contractele de reînnoire a locurilor de parcare au fost încheiate on-line

Digitalizare

Digitalizare în Sectorul 1 și schimbări importante. Marea majoritate a locuitorilor Sectorului 1 au preferat să își reînnoiască on-line contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință.

Până în prezent, 73% dintre contractele pentru locurile de parcare de reședință au fost reînnoite on-line pe platforma pusă la dispoziția cetățenilor de Administrația Domeniului Public Sector 1.

Astfel, dintr-un total de 7049 de contracte reînnoite până în prezent, 5149 de astfel de contracte au fost reînnoite pe platforma aceasta, prin procesul de digitalizare, iar 1900 de contracte au fost încheiate la ghișeu.

„Digitalizarea modernizează și asigură transparența procesului de atribuire sau de reînnoire a contractului  pentru locurile de parcare de reședință și elimină birocrația din acest domeniu. Faptul că până în prezent peste 70% dintre cetățeni au ales să își reînnoiască online contractul pentru locurile de parcare de reședință demonstrează faptul că locuitorii Sectorului 1 își doresc, în marea lor majoritate, debirocratizarea și transparentizarea acestui proces”, a declarat primarul Clotilde Armand, despre digitalizare.

Untitled

Până la data de 31 martie 2021, se reînnoiesc doar contractele de închiriere a unui loc de parcare de reședință încheiate în anul 2020. Este vorba despre 8977 de contracte încheiate anul trecut. Până în prezent, au fost transmise 8729 de solicitări din partea cetățenilor pentru reînnoirea acestor contracte. Accesul la digitalizare e gratuit și va fi preluat și de alte Primării din București.

Digitalizare în sectorul 1, din București

Solicitările de reînnoire a contractului de închiriere a unui loc de parcare de reședință pot fi  transmise on-line prin platforma urmând următorii pași:

Pasul 1
• Solicitare de reînnoire a contractului (se primește un număr de înregistrare automat).

Pasul 2
• După verificarea documentelor de către operatori (în câteva zile), solicitantul va primi un e-mail de validare a documentelor și instrucțiunile de plată sau invalidare. În cazul invalidării, vor trebui reluați pașii din platformă).
Menționăm că persoanele cu dizabilități nu vor primi și instrucțiunile de plată întrucât aceștia beneficiază de gratuitate.

Pasul 3
• După plată, se primește automat și contractul.
Valoarea taxei este de 83,95 lei/loc/autoturism/an.

Documente necesare:
• copie act de identitate (buletin), cu date ce se pot verifica, nu mișcate/blurate;
• copie viză de flotant (dacă adresa de domiciliu nu este aceeași cu cea din contract);
• copie certificat de înmatriculare al autoturismului cu ITP valabil (cu cele 3 pagini);
• copie contract de leasing (dacă este cazul);
• copie contract de comodat (dacă autoturismul nu este proprietate personală);
• copie certificat de încadrare în grad de handicap (dacă este cazul, selectați în platformă handicap și atașați și certificatul cu data valabilă sau permanent).

Pentru reînnoirea contractului de închiriere a unui loc de parcare de reședință la ghișeu, solicitanții trebuie să prezinte documentele în original și copie.

Programul de lucru al Biroului Parcări Publice este: Luni: 9:30 – 18:00; Marți – Vineri: 08:00 -16:30, cu pauză de masă: 12:00-12:30.

CITEȘTE ȘI » Decizie importantă luată de Clotilde Armand! E pentru prima oară în istoria Primăriei Sectorului 1 când se întâmplă asta

Clotilde Armand

Decizie importantă luată de Clotilde Armand! E pentru prima oară în istoria Primăriei Sectorului 1 când se întâmplă asta

Complexul Caraiman

Complexul Caraiman, schimbări importante! Noi reguli în acordarea serviciilor medicale