Staţia de metrou „Eroilor 2” va fi redenumită „Opera Română”

Eroilor 2

Opera Naţională Bucureşti împlineşte anul acesta 100 de ani iar Metrorex va redenumi staţia de metrou „Eroilor 2” în „Opera Română”, cu titlu onorific, până la sfârşitul anului.

Iniţiativa a pornit din ideea ca România să se alinieze marilor capitale europene unde staţia de metrou poartă numele operei principale din ţara respectivă, transmite ONB.

Construită între anii 1950-1952 şi inaugurată în 1953, clădirea Operei Naţionale Bucureşti se bucură de o arhitectură somptuoasă.

„Eroilor 2” devine „Opera Română”

Sala Mare a Operei, disponibilă spre vizionare în cadrul turului virtual, este singura sală de spectacole din Bucureşti care îmbină ambianţa arhitecturală specifică şi posibilităţile tehnice de scenă şi spectacol de înalt nivel, eleganţa sa fiind unică în capitală.

Sala Mare are o capacitate de 915 locuri şi găzduieşte principalele spectacole de operă şi balet. Foaierul Galben, cu o capacitate de aproximativ 130 persoane, găzduieşte concerte sau recitaluri, dar şi recepţii şi cele două foaiere pentru întâmpinarea publicului folosite şi pentru expoziţii.

„Nu doar că este mai uşor pentru publicul străin, ci reprezintă un gest de normalitate, prin care onorăm valoarea acestei instituţii de prestigiu. Îmi doresc însă ca alături de ministrul Transporturilor Cătălin Drulă şi directorul general Metrorex, Ştefan Paraschiv, să găsim pârghiile necesare ca această modificare temporară să devină definitivă”, a spus Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Video de prezentare „Eroilor 2” – magistrala M5

CITEȘTE ȘI » Corul Madrigal şi actorul Marius Manole, în concertul „Ave Maria” la Opera Naţională Bucureşti

Corul Madrigal

Corul Madrigal şi actorul Marius Manole, în concertul „Ave Maria” la Opera Naţională Bucureşti

România sălbatică

România sălbatică va fi lansat în cinematografe în septembrie 2021