Evenimente de Crăciun » Weekend-uri pline la Muzeul Satului

Evenimente de Crăciun

Mai multe evenimente de Crăciun vor avea loc la Muzeul Satului în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – sub numele „Am venit să colindăm «Florile Dalbe»”.

Spre deosebire de alți ani, când muzeul organiza evenimentul „Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou Florile Dalbe” cu prezența multor ansambluri, cete de colindători și grupuri ce performau jocurile cu măști specifice Anului Nou, anul acesta organizatorii au fost nevoiți să reducă mult numărul de participanți, dată fiind situația actuală.

Accesul la eveniment se face prin achiziționarea biletului de intrare și cu respectarea tuturor regulilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Evenimente de Crăciun la Muzeul Satului » Două weekenduri pline

Sâmbătă și Duminică, 12 și 13 decembrie 2020, între orele 09.00 – 17.00, meșterii populari și artiștii plastici așteaptă vizitatorii la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” (Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30). Cei care doresc pot participa la atelierele de confecționat sorcove, stele și măști populare.

Sâmbătă și Duminică, 19 și 20 decembrie 2020, tot între orele 09.00 – 17.00, meșterii populari și artiștii plastici întâmpină vizitatorii în curțile gospodăriilor din muzeu, și puteți participa și la ateliere de confecționat sorcove, globuri, decorațiuni pentru bradul de Crăciun și decorat turtă dulce.

Un moment special al programului îl constituie prezența cunoscutului interpret de muzică populară Gelu Voicu, care, împreună cu Taraful „Lăutarii” din Teleorman, vor colinda pe la ferești și vă vor ura un an îmbelșugat.

Evenimente de Crăciun – Moșul vine la Muzeul Satului

Moș Crăciun se va plimba pe aleile muzeului, iar copiii care se vor întâlni cu el vor primi câte un mic cadou.

La ateliere de creație pot participa și copiii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Înscrierile au loc la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.

Puteți vizita și expozițiile temporare: Restituiri – pământ, apă, aer, foc – Sala Gheorghe Focșa; Icoana ortodoxă – Lumina credinței – Sala H. H. Stahl; Deschide ușa, creștine! – Foaier Victor Ion Popa, Salonul Național de Artă Contemporană – SNAC 2020, secțiunea artă religioasă – Sala de Sticlă.

Evenimente de Crăciun » Donațiile sunt foarte importante

De asemenea, în această perioadă puteți dona haine și jucării în stare bună, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 luni și 12 ani, în cadrul campaniei „Deschidem Cartea Faptelor Bune”. Obiectele vor fi date copiilor instituționalizați din 3 case de tip familial din județul Giurgiu. Mai multe detalii despre acest proiect AICI!

Programul complet al evenimentului „Am venit să colindăm «Florile Dalbe»”

PROGRAM Florile Dalbe 1
PROGRAM Florile Dalbe 2
PROGRAM Florile Dalbe 3

Citește și » Expoziţia „Bucureştiul Istoric – mix, desen, stil, arhivă” prezintă creațiile unor arhitecți emblematici

Expoziţia „Bucureştiul Istoric - mix, desen, stil, arhivă” prezintă creațiile unor arhitecți emblematici

Expoziţia „Bucureştiul Istoric – mix, desen, stil, arhivă” prezintă creațiile unor arhitecți emblematici

Comportamentul românilor în pandemie

Comportamentul românilor în pandemie: duc dorul călătoriilor + doar 1 din 10 ar vrea să revină fizic la job