Sălile de fitness vor funcționa cu o capacitate redusă. Accesul se face cu adeverința de vaccinare

fitness

Guvernul a decis ca din 15 mai sălile de fitness să funcționeze cu o capacitate de 50%. Ulterior, de la 1 iunie, pentru o capacitate de 70%, clienții ar trebui să prezinte dovada vaccinării, adică adeverința care atestă că au fost imunizați împotriva Covid-19.

Patronii sau reprezentanții sălilor de fitness care nu respectă regulile vor fi amendați, a precizat șeful DSU, Raed Arafat, în conferința de presă în care au fost aduse lămuriri cu privire la noile măsuri de relaxare.

Hotărârea de Guvern, cu modificările care intră în vigoare din 15 mai, prevede că: Se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană.

Măsuri speciale în sălile de fitness

În cazul în care printre clienți sunt persoane nevaccinate, activitatea sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50 la sută din capacitatea maximă a spaţiului în judeţul/localitatea unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minim 7 metri pătraţi pentru fiecare persoană (față de 4 metri pătrați în cazul în care toate persoanele sunt vaccinate).

Descarcă AICI Hotărârea CNSU privind măsurile de relaxare.

”Este primul act normativ pe care-l adoptăm, prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”

Florin Cîțu, premierul Româniai

Astfel, de la 1 iunie, este prevăzut ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 70% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp pentru fiecare persoană dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

pt6

Cine verifică dacă toate persoanele sunt vaccinate și cine este amendat

Întrebat ce se întâmplă dacă sunt agenţi economici care nu verifică dacă persoanele sunt vaccinate, Raed Arafat a spus:

„Persoana respectivă este amendată, fără nicio discuţie, deci persoana care este organizator. Organizatorul are obligativitatea de a verifica dacă persoanele care intră sunt vaccinate, dacă intră pe scenariul cu persoanele vaccinate. Dacă rămâne pe scenariul minimal, fără persoane vaccinate, atunci nu mai e nicio problemă. Dar, dacă intră pe scenariul respectiv, atunci are obligaţia să verifice că persoanele sunt vaccinate”

CITEȘTE ȘI » Măsuri de relaxare: Activitatea restaurantelor va fi permisă până la miezul nopții. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

măsuri de relaxare

Măsuri de relaxare: Activitatea restaurantelor va fi permisă până la miezul nopții. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

elevi

2,6 milioane de elevi merg de luni la şcoală, cu 200.000 mai mulţi faţă de săptămâna trecută