Football Museum Bucharest. România va avea primul muzeu al fotbalului, chiar în centrul Bucureștiului!

Football Museum Bucharest

Harta iubitorilor fotbalului din România și din străinătate se va îmbogăți, începând cu vara acestui an, cu o nouă destinație: Football Museum Bucharest. Primul muzeu dedicat fotbalului care se deschide în România va fi amplasat într-o clădire de peste 1.500 mp din Centrul Vechi.

Football Museum Bucharest își propune să devină o destinație de referință pe harta turismului românesc, în baza unui proiect amplu de amenajare la standarde europene, fiind localizat într-o clădire din zona istorică a Bucureștiului, complet restaurată.

FMB Plan Niveluri
Football Museum Bucharest

Muzeul va găzdui colecții locale și internaționale, atât permanente, cât și temporare, cu valoroase obiecte de patrimoniu. În plus, fondatorii Football Museum și-au propus ca fiecare lansare și eveniment să fie susținute și de prezența unora dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului mondial. Nu în ultimul rând, spațiile expoziționale vor fi amenajate în baza unui proiect de design adaptat noilor tehnologii.

Football Museum Bucharest se lansează în iunie!

Pe lângă spațiul expozițional, Football Museum Bucharest va include spații de evenimente, bistro/football pub, cafenea și fan shop, aflate permanent la dispoziția vizitatorilor expoziției și a celor care caută modalități diferite de petrecere a timpului liber în Centrul Vechi al Capitalei.

Organizatorii pregătesc, de asemenea, un plan de evenimente complet inedite care să îmbogățească experiența vizitatorilor și partenerilor muzeului și să mențină activ interesul comunității.

Inaugurarea este programată pentru vara acestui an, iar fondatorii se așteaptă la un trafic de aproximativ 100.000 de vizitatori în primele 12 luni de la deschidere, atât români, cât și străini. Costurile de amenajare și deschidere se ridică la 1.200.000 EUR din finanțare exclusiv privată.

CITEȘTE ȘI » Regatul Cailor organizează cinci competiții ecvestre anul acesta lângă București

regatul cailor

Regatul Cailor organizează cinci competiții ecvestre anul acesta lângă București

pasajul ikea

Restricţii de circulaţie pe DN 1 la Pasajul Ikea! Haosul ține până pe 22 aprilie