Garry Kasparov vine la București pentru a inaugura turneul de șah Chess Classic Romania 2021

Garry Kasparov

Garry Kasparov participă la ceremonia de deschidere a turneului: o sărbătoare a minții educate și inspirație pentru tineri să-și reînnoiască resursele, după șocul pandemiei, prin șah

Prima etapă a circuitului Grand Chess Tour™ 2021 – Superbet Chess Classic Romania 2021 – va avea loc la București, în perioada 5-14 iunie 2021, și va fi inaugurată pe 4 iunie, cu o ceremonie oficială dedicată minții educate și onorată de participarea extraordinară a celui mai bun jucător de șah al tuturor timpurilor, multiplul campion mondial Garry Kasparov.

Evenimentul de deschidere își propune să transmită cu precădere tinerilor, dar și iubitorilor șahului și publicului larg, un mesaj de încredere și de reînnoire a forțelor proprii, după experiența dificilă a pandemiei, sintetizat în sloganul ediției: „Change your life. Make your Move. With Kasparov”.

„Împreună cu Garry Kasparov, vrem să încurajăm tânăra generație să descopere șahul ca sport al minții și ca instrument de educare și auto-educare pentru a face față celor mai dificile momente cu care tinerii se pot confrunta în viața lor. Ne dorim să inspirăm tinerii să caute modele de succes, care îi pot ajuta să facă alegerile corecte în viață”

Augusta Dragic, co-organizatoarea ceremoniei de deschidere și a turneului

Garry Kasparov vine la București!

Ceremonia de deschidere va avea loc pe 4 iunie, începând cu ora 13.00, la Face Convention (Piața Presei Libere, 3-5, București), și va consta într-o conferință de presă, urmată de prima mutare, făcută de Garry Kasparov împreună cu un invitat special, tragerea la sorți a jucătorilor și o serie de evenimente cu invitații, cu participarea celor 10 jucători de șah înscriși în turneu și a marelui maestru internațional Kasparov. Agenda completă a evenimentului va fi comunicată ulterior.

Grand Chess Tour 2021
Garry Kasparov vine la București!

Competiția de șah care se va desfășura la București între 5-14 iunie este prima din cele cinci etape din circuitul mondial fondat de Garry Kasparov, Grand Chess Tour™ 2021.

Concursul va fi de șah clasic, spre deosebire de ediția din 2019 găzduită de România, care a fost de șah rapid și blitz. Șahiștii vor juca în sistem turneu, adică fiecare cu fiecare, iar câștigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la București se ridică la 350.000 Euro.

Informații de sănătate publică

Ceremonia de deschidere și turneul de șah se vor desfășura cu respectarea regulilor de protecție sanitară. Accesul se va face pe bază de dovadă a vaccinării, dovadă a prezenței anticorpilor Covid-19, sau de rezultat negativ al unui test rapid, făcut la intrare. Spațiile vor fi amenajate cu respectarea distanței fizice dintre participanți. Masca va fi obligatorie în interior.

CITEȘTE ȘI » Biblioteca Metropolitană București vă așteaptă de 1 iunie cu bună dispoziție, surprize și povești

Biblioteca Metropolitană București

Biblioteca Metropolitană București vă așteaptă de 1 iunie cu bună dispoziție, surprize și povești

Benzi Desenate

Festivalul “Povestiri istorice în Benzi Desenate”, la MNIR