Grădiniță nouă, sigură și modernă, inaugurată în Sectorul 4 al Capitalei

Grădiniță

Grădiniță inaugurată de Daniel Băluță și Nicușor Dan. După aproape doi ani de zile, cât au durat lucrările, Gradinița Nr. 30 este gata să-i primească pe cei 200 de copii înscriși aici, într-un mediu sănătos, prietenos și sigur.

Aflată într-un stadiu avansat de degradare, unitatea de învățământ preșcolar a trecut printr-un amplu proces de consolidare, reabilitare și modernizare, pe parcursul căruia, copiii au fost relocați, dată fiind complexitatea lucrărilor ce erau necesare.

Mai mult, suprafața spațiului educațional a fost extinsă prin mansardare. Inițial, grădinița avea o suprafata desfasurată de 900 de mp, mult prea mica pentru copiii inscriși, care din cauza spatiului insuficient, nu aveau loc în aceeași clădire, fapt pentru care preșcolarii din 3 grupe au fost mutați în alte locații din sector.Acum, suprafața unității de învățământ aproape că s-a dublat, așa încât toți copiii vor învăța în același loc, în condiții moderne și sigure.

În valoare de 3,9 milioane de lei, investiția Primăriei Sectorului 4 a avut loc în cadrul campaniei “Niciun copil al Sectorului 4 nu merge la școală sau la grădiniță în clădiri cu grad de risc seismic”, pe parcursul căreia au fost obținute deja 20 de autorizații de securitate la incendiu pentru unități de învățământ din Sectorul 4.

33351a1e bc72 46f9 90ac 18260241fe34 min 1024x680 1

Ce a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, despre noua grădiniță

  • “Am reușit în ultimii ani să finalizăm lucrări de reabilitare și modernizare la peste 20 de unități de învățământ din Sectorul 4, pentru ca mii de elevi să beneficieze astăzi de condiții moderne de studiu și de siguranță.
  • Pentru noi, cel mai sărac, dar poate cel mai dinamic sector al Capitalei, a însemnat un efort imens, care totalizează fonduri de peste 280 de milioane de lei
  • Dintre aceștia, 80 de milioane de lei sunt bani obținuți prin accesarea programelor Uniunii Europene, iar 30 de milioane prin programele naționale, și anume PNDL, etapa a doua.
  • Numai în acest an, am reușit să accesăm Programul Operațional Competitivitate, un program prin care unitățile școlare din Sectorul 4 vor fi dotate cu kit-urile necesare învățământului online, pe de o parte, iar pe de altă parte, ne-am asigurat că până la sfârșitul anului, copiii din Sectorul 4 vor avea tablete și internet.
  • La aceste sume, se vor adauga și alte fonduri europene, în valoare de 20 de milioane de lei, menite să acopere nevoile pe care Sectorul 4 le are pentru achiziționarea de dezinfectanți și echipamente sanitare.
  • Mai mult, pentru a aduce toate unitățile de învățământ la standardele de siguranță pe care ni le dorim cu toții, avem emise 51 de autorizații de construire, iar pentru programul national de relansare și reziliență, am aplicat deja pentru proiecte în valoare totală de 117 milioane de euro”
59f6af06 7006 4198 8786 56a2bee91907 min 1024x817 1

„Bucureștiul încă are o problemă în ceea ce privește școlile și grădinițele. O parte din școli și grădinițe au nevoie de reabilitare, o parte au nevoie de consolidare. Primarul Sectorului 4 este unul dintre primarii care a adresat această problemă și a început lucrări pe ambele tipuri de probleme”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, despre noua grădiniță

CITEȘTE ȘI » Complexul Caraiman, schimbări importante! Noi reguli în acordarea serviciilor medicale

Complexul Caraiman

Complexul Caraiman, schimbări importante! Noi reguli în acordarea serviciilor medicale

Takeaway

Takeaway.com, parteneriat cu Auchan! 40 de preparate gătite sunt disponibile pentru comandă