Klaus Iohannis se va vaccina anti-Covid, public, vineri, 15 ianuarie

Klaus Iohannis se va vaccina anti-Covid

Klaus Iohannis se va vaccina anti-Covid! Anunțul oficial a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți seară, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi așadar că se va vaccina anti-Covid, public, vineri, 15 ianuarie. El a afirmat că, până acum, campania de vaccinare este un succes, chiar dacă unii încearcă să îl diminueze. „la nivel european gradul de vaccinare ne situează pe locul 8, ceea ce nu este rău deloc”, a susţinut şeful statului.

Klaus Iohannis se va vaccina anti-Covid

”Decizia a fost să fie vaccinat în prima etapă tot personalul medical şi acest lucru se întâmplă. S-a întâmplat. Până la sfârşitul acestei săptămâni prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare. Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele – să ne băgăm în faţă”, a spus șeful statului.

„Ar fi fost probabil mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care e prevăzută vaccinarea personalului din învăţământ, a persoanelor peste 65 de ani, cu boli cronice, dar şi Administraţia Prezidenţială, Guvernul, etc. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”, a subliniat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis se va vaccina anti-Covid și consideră că până acum campania de vaccinare anti-Covid a decurs bine.

„Da, campania de vaccinare până acum e un succes, chiar dacă unii încearcă să diminueze acest succes, la nivel european gradul de vaccinare ne situează pe locul 8, ceea ce nu este rău deloc”, a afirmat el.

Klaus Iohannis se va vaccina anti-Covid. Ce spune despre sursele de finanțare

Întrebat dacă nemulţumirile unor primari legate de faptul că OUG nu menţionează sursele de finanţare pentru înfiinţarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare vor pune în pericol succesul campanie, şeful statului a răspuns negativ.

„Nu cred că vor pune în pericol succesul campaniei de vaccinare. Cum ele nu sunt nici probleme reale, sunt probleme fictive, prin care probabil unii au crezut că trebuie să găsească alte metode să iasă în faţă, nemaifiind campanie electorală. Această OUG urmează să fie adoptată.

Au fost discuţii inclusiv cu primarii nemulţumiţi. Primarii vor amenaja aceste secţii şi se vor deconta de către Guvern aceste cheltuieli. Aşadar, toate premisele de a avea o campanie de vaccinare de succes sunt pregătite şi vor fi create cu tot cadrul juridic în cel mai scurt timp”, a susţinut Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI » MApN pregătește vaccinarea personalului eligibil pentru etapa 2

Redeschiderea școlilor

Redeschiderea școlilor cerută de trei sferturi dintre profesori și părinți și peste jumătate dintre copii

Mihai Eminescu

Expoziţie dedicată împlinirii a 162 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu