Metrorex isi optimizeaza oferta tarifara prin lansarea primelor bilete metropolitane integrate pentru transportul de suprafata in regiunea Bucuresti –Ilfov, cu metroul si cu transportul pe calea ferata pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda.
Titlurile de calatorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 h si 72 h permit oricate transbordari pe orice vehicul de transport de suprafata, metrou si feroviar pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda, in regiunea Bucuresti – Ilfov, in intervalul orar de valabilitate mentionat, iar la metrou vor avea o temporizare de 15 minute si vor putea fi achizitionate de la punctele de vanzare din reteaua de metrou.
• Metrorex, Card Calatorie Turist / 24 ore:
- Metrou (M) – Suprafata (S) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 20,00
- Card Calatorie Turist / 72 ore:
- Metrou (M) – Suprafata (S) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 40,00
• Abonament metropolitan integrat Metrorex / 1 luna:
- Metrou (M) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 140,00
- Metrou (M) – Suprafata (S) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 210,00
• Abonament metropolitan integrat Metrorex / 6 luni:
- Metrou (M) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 800,00
- Metrou (M) – Suprafata (S) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 1.100,00
• Abonament metropolitan integrat Metrorex / 12 luni:
- Metrou (M) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 1.400,00
- Metrou (M) – Suprafata (S) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 2.000,00
Realizarea sistemului integrat de tarifare, pentru cele trei moduri de transport public (rutier/pe sine, feroviar si cu metroul) utilizate pe raza municipiului Bucuresti si in zona metropolitana, urmareste, in primul rand, o accesibilitate mai mare pentru utilizatorii transportului public la serviciile oferite de operatorii de transport care isi desfasoara activitatea in Capitala.
Sistemul de tarifare unic in zona metropolitana Bucuresti este lansat ca un proiect pilot care va putea fi implementat apoi la nivelul intregii tari, prin actualizarea cadrului normativ, tinand cont de particularitatile fiecarui centru economic important.
De asemenea, diversificarea ofertei de transport public pe raza municipiului Bucuresti si in zona metropolitana, va avea ca rezultat cresterea gradului de utilizare a acestuia, incurajarea transportului public de calatori multimodal, cu beneficii reale in scaderea poluarii mediului inconjurator in zonele metropolitane ale importantelor centre economice, prin reducerea volumului traficului rutier, precum si realizarea unei conectari eficiente a Aeroportului Henri Coanda la transportul public de calatori.
Despre Metrorex
Construita, echipata si data in folosinta etapizat pe tronsoane incepand cu anul 1979, reteaua de metrou actuala masoara 77 km cale dubla, structurata pe 5 magistrale, 63 statii si 6 depouri.
Cea mai recenta magistrala de metrou , Magistrala 5 – Raul Doamnei – Eroilor 2, a fost pusa in functiune la data de 15 septembrie 2020 si are 10 statii, 1 depou si 7 km cale dubla de rulare.
CITEȘTE ȘI » Expoziție specială la București: „Poloneze și românce care au schimbat lumea”