Noaptea Muzeelor va fi organizată pe 14 mai

Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor va fi organizat pe 14 mai 2022, a anunţat Dragoş Neamu, şef departament de proiecte culturale şi relaţii internaţionale al RNMR.

„E oficial! Organizăm Noaptea Muzeelor pe 14 mai 2022, într-o sâmbătă. Poate o să avem autobuze, poate o să avem din nou tipărite hărţi-program (poate nu numai în Bucureşti), încercăm în premieră o băutură premiată internaţional, o bragă energizantă a Nopţii Muzeelor, ne vom promova peste tot în Bucureşti cu ajutorul Phoenix Media, poate o să avem şi trotinete, poate dau sponsorii peste noi”, a precizat Neamu

Organizatorii speră ca situaţia sanitară să permită revenirea „la o ediţie normală, imunizată acum, cu anticorpi şi chef pentru muzee, spaţii culturale diverse, experimente artistice, inovaţie, tehnologie”.

Noaptea Muzeelor
Noaptea Muzeelor

Totodată, Dragoş Neamu a anunţat şi logo-ul definitiv al Nopţii Muzeelor, „piticul din prima ediţie”. 

Noaptea Muzeelor a început acum 16 ani

Iniţiat în urmă cu 16 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Reţeaua Naţională de Muzeelor (RNMR), fiind cel mai important şi extins eveniment muzeal dedicat publicului, aşteptat de acestade fiecare dată cu mare interes.

În anul 2019, Noaptea Muzeelor a mobilizat peste 150 de muzee şi entităţi culturale diverse din toată ţara, care au interacţionat cu aproape 1.000.000 de persoane. Iar în 2020 pandemia a blocat toate evenimentele.

Anul trecut, aproximativ 190 spaţii culturale din 73 localităţi din toată România au participat la eveniment. 

CITEȘTE ȘI » Metrorex va monta panouri pentru cei cu deficienţe de vedere în toate cele 63 de staţii

Metrorex

Metrorex va monta panouri pentru cei cu deficienţe de vedere în toate cele 63 de staţii

EUROPAfest 2022

EUROPAfest 2022 va avea loc în perioada 1-9 iulie