Parcul Cişmigiu prinde viață! Se plantează sute de flori la început de primăvară

Parcul Cişmigiu

Primăria Capitalei în colaborare cu Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu, întreprind în acest week- end o acţiune comună de plantare de flori şi plante în Rotonda Scriitorilor din Parcul Cişmigiu, pentru înfrumuseţarea acestei zone.

Astfel, 40 de voluntari reprezentanţi ai societăţii civile şi 25 de angajaţi ai ALPAB lucrează zilele acestea la îmbunătăţirea imaginii parcului, arată un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Aproximativ 90% din plantele folosite au fost achiziţionate de Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu, costul acestora, de aproximativ 4.000 de Euro, fiind suportat de Fundaţia Civică Bucureşti. Restul de 10% dintre plante provin din serele proprii ale ALPAB.

La acţiunea de sâmbătă a participat şi primarul general Nicuşor Dan

„Prin acest proiect comun al ALPAB şi al Grupului de Iniţiativă Civică Cismigiu, în Rotonda Scriitorilor au fost plantate aproximativ 1.400 de plante şi flori, pe care inginerul peisagist le-a ales în funcţie de specificul operelor literare ale celor 12 scriitori şi oameni de cultură români ale căror busturi se regăsesc aici. Este important faptul că există dialog şi colaborare între autoritatea locală şi societatea civilă. Treptat, vom face în aşa fel încât Parcul Cişmigiu să arate corespunzător, iar cetăţenii să se poată bucura de acesta. Mulţumesc voluntarilor care s-au implicat în acest demers”, a afirmat Nicuşor Dan.

e72929cb 2b51 487f a733 080867feff77
Nicușor Dan în Parcul Cişmigiu

Speciile caracteristice parcului Cișmigiu sunt: stejar, arțar, plop, frasin, pin, molid, salcâm, castan, tuia și izolat corcoduș, dud, catalpa, platan. În trecut, în parcul Cişmigiu exista și o mică grădină zoologică cu urşi, vulpi, lupi, castori, peşti, lebede sau păuni.

După sute de ani de la inaugurare, parcul Cișmigiu impresionează și este unic prin exemplarele de arbori ocrotiți : Platanus acerifolia (vechi de aproape 150 de ani), Torreya nucifera și Torreya californica, Cedrus atlantica (pin roșu japonez), Picea excelsa inversa (molid roșu), Magnolia stellata, Sophora japonica sau Hipocastanum.

Cele mai importante atracții din parcul Cișmigiu

  • PATINOARUL. Ne bucurăm în fiecare iarnă de el și este o variantă modernă a patinoarului natural care se forma în fiecare iarnă încă de la finalul secolului al XIX-lea. În fiecare primăvară-vară pe lacul din Cișmigiu se găsesc păuni, lebede, rațe și gâște.
  • ROTONDA SCRIITORILOR. Din anul 1943 în parcul Cișmigiu sunt expuse busturile a 12 scriitori români: Mihai Eminescu, Alexandru Odobescu, Titu Maiorescu, Ion Luca Caragiale, George Coșbuc, Ștefan Octavian Iosif, Ion Creangă, Alexandru Vlahuță, Duiliu Zamfirescu, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Nicolae Bălcescu şi Vasile Alecsandri.
  • MAICA SMARA. O altă statuie și vorbim de un monument din marmură pe care îl pot admira vizitatorii în Cișmigiu. Smaranda Gheorghiu sau Maica Smara este considerată fondatoarea sistemului „școlii în aer liber” din România.
  • MONUMENTUL GHEORGHE PANU. Este un monument realizat din marmură care este dedicat soldaților francezi din Primul Război Mondial.
  • COLȚUL SAHIȘTILOR. Este o zonă unde pasionații vin și joacă șah, în special în week-end. Este un loc cunoscut și pentru pasionații de fotbal care vin să-și împărtășească opiniile.
  • GRĂDINA CU TRANDAFIRI. Este compusă din mici ziduri de piatră, pergole de lemn și lanțuri de fier pentru a expune numeroase soiuri de trandafiri cățărători.
  • LA CETATE. Ruinele unei mănăstiri construite de logofătul Văcărescu în 1756. Din interiorul mănăstirii pornea un tunel secret care lega Palatul Crețulescu de malul Dâmboviței.

CITEȘTE ȘI » Poliţia Capitalei anunţă restricţii temporare de trafic în Bucureşti, în perioada 3-26 aprilie

Poliţia Capitalei

Poliţia Capitalei anunţă restricţii temporare de trafic în Bucureşti, în perioada 3-26 aprilie

Teatrul Naţional Bucureşti

Teatrul Naţional Bucureşti aduce „Titanic Vals” de Tudor Muşatescu! Sold-out la primele 2 spectacole