Parcurile se închid pe timpul nopții! Decizia urmează să fie luată la nivel național

Parcuri

Parcurile se închid! Premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul Guvernului este să oprească creșterea numărului zilnic de infectări cu coronavirus.

În noua ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență unde ar putea fi adoptate noi măsuri de restricție, inclusiv în București.

Premierul a precizat că ședința de luni a CNSU are ca scop principal actualizarea listei cu țările pentru care este impusă carantina la revenirea în România.

„Obiectivul nostru este de a opri creșterea numărului de infectări zilnice. De aceea luăm măsuri odată cu creșterea cazurilor. Astăzi este ședința CNSU care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista țărilor care depășesc indicele de răspândire”, a declarat premierul, după ședința conducerii PNL, citat de Digi 24.

Parcurile se închid după ora 22:00!

La ședința CNSU de luni după-masă ar putea fi adoptate și măsuri suplimentare, cum ar fi închiderea parcurilor noaptea. O sesizare în acest sens a fost anunțată deja de prefectul Capitalei, după ședința comitetului municipal.

„S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură.

După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Reamintim că, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat, luni, după şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, că toate măsurile care sunt în prezent în vigoare în Bucureşti au fost prelungite pentru două săptămâni, având în vedere rata de infectare cumulată în ultimele 14 zile.

Berbeceanu a precizat că incidenţa cumulată din Bucureşti este de 3,91 cazuri la mia de locuitori. Şcolile vor funcţiona în continuare în sistem online până în 16 noiembrie înclusiv.

Citește și » Zeci de persoane care participau la evenimente private în Bucureşti au fost amendate

evenimente private

Zeci de persoane care participau la evenimente private în Bucureşti au fost amendate

plăţi online

Un sfert dintre români nu efectuează plăţi online de teama furtului datelor personale