Primarul Sectorului 2 împreună cu viceprimarii au redeschis Școala Postliceală Sanitară “Fundeni”

Școala

Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2 și viceprimarii Alexandra Chirilă și Adrian Costache au fost prezenți în această dimineață la redeschiderea a două dintre unitățile de învățământ: Grădinița 138 și Școala Postliceală Sanitară “Fundeni”

Vizita a fost pentru a se asigura că reluarea anului școlar are loc în condiții de deplină siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Prima vizitată a fost Grădinița 138

Aceasta a beneficiat de curând de lucrări de reabilitare termică și modernizare la corpul principal. Este o grădiniță cu program prelungit, de care se bucură peste 200 de preșcolari.

Are o capacitate de 9 săli de grupă (5 cu dublă funcționalitate și 4 săli cu funcționalitate unică), 8 dormitoare, bucătărie proprie, spălătorie, 2 săli de mese, cabinet medical cu asistență permanentă, cabinet de logopedie, bibliotecă, oficii, grupuri sanitare, precum și două spații de joacă în aer liber, amenajate modern.

02
Grădinița 138

Următoarea unitate vizitată a fost Școala Postliceală Sanitară „Fundeni”

Fondată în 1950, școala reprezintă cea mai importantă instituție de stat de învățământ din România în domeniul pregătirii de nursing, constituind, în același timp, un centru pentru formarea continuă a cadrelor didactice în acest domeniu.

Principalele facilități pe care le oferă unitatea constau în săli de curs, dotate cu cele mai moderne mijloace pentru desfășurarea procesului de învățământ.

Săli de demonstrație, dotate cu echipamentele necesare pentru asigurarea pregătirii practice a studenților în tehnicile de nursing, săli de laborator pentru anatomie, farmacie și informatică, dotate cu cea mai modernă aparatură în domeniu, inclusiv echipamente audio și video, precum și o bibliotecă cu 20.000 de volume de specialitate.

05

Școala fost reabilitată și modernizată la standarde europene printr-o investiție de peste 15 milioane lei, dispunând în prezent de 27 de săli de clasă și cabinete școlare (5 laboratoare, 10 săli de demonstrație, 12 săli de curs).

Acestea asigură pregătirea a peste 1.600 de cursanți în următoarele specializări: asistent medical generalist, asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, asistent medical de farmacie, asistent medical de radiologie, asistent medical de laborator.

CITEȘTE ȘI » Câinii fără stăpân din Adăpostul Odăi își vor găsi o casă nouă

Câinii fără stăpân

Câinii fără stăpân din Adăpostul Odăi își vor găsi o casă nouă

fluidizarea traficului

Proiecte pentru fluidizarea traficului în Sectorul 3 pe Autostrada A2