Spectatori mai mulți la meciul din optimi, pe Arena Națională, la Euro 2020

spectatori

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, luni, că este posibil ca la meciul din optimile Campionatului European de fotbal care se va desfăşura pe Arena Naţională să asiste mai mulţi spectatori decât s-a convenit.

Detalii oferite de oficialii Ministerului Tineretului și Sportului legat de spectatori:

  • Astăzi, a avut loc la Palatul Victoria o şedinţă de lucru a Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020, organizată la iniţiativa Ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, preşedinte al Comitetului.
  • În cadrul întâlnirii s-a luat în discuţie posibilitatea ca, în raport cu măsurile în vigoare la acel moment, ultimul meci din optimile turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 să aibă în tribune un număr de spectatori mai mare decât cei 13.000 conveniţi anterior.
  • Altfel spus, dacă procentul de ocupare aprobat de Guvern la data meciului va fi mai mare de 25%, Arena Naţională ar putea găzdui suplimentar un număr de câteva mii de suporteri. Acest lucru depinde de evoluţia situaţiei sanitare şi de succesul campaniei de vaccinare

Diferenţa care se va adăuga celor 13.000 va fi formată exclusiv din spectatori vaccinaţi

În cadrul şedinţei, au fost prezentate şi Planul de Securitate al evenimentului, realizat de Jandarmeria Română, şi ansamblul măsurilor care vor susţine evenimentul sportiv, la nivelul capitalei: proiecţii pe Palatul Parlamentului, punerea în funcţiune a ansamblului de fântâni din zona Pieţei Unirii şi alte acţiuni de activare a suporterilor.

Ministrul Tineretului şi Sportului a reiterat necesitatea ca cel mai important eveniment sportiv desfăşurat în România în ultimele decenii să fie organizat la cele mai înalte standarde de logistică şi siguranţă şi a declarat că:

“Prin eforturile comune ale tuturor celor implicaţi, vom putea oferi iubitorilor fotbalului un turneu foarte apropiat, din punct de vedere al condiţiilor, de normalitate. Acesta va fi un semnal important pentru toată lumea, nu doar pentru lumea sportului. Este o mare onoare, dar şi o mare responsabilitate. Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut până acum şi vă invit să rămânem la fel de concentraţi, atenţi şi responsabili.”

Eduard Novak, despre spectatori

CITEȘTE ȘI » Sectorul 6. “Oamenii sunt grija noastră”, proiect care luptă împotriva pandemiei

Sectorul 6

Sectorul 6. “Oamenii sunt grija noastră”, proiect care luptă împotriva pandemiei

dezinsecţie

Acțiune pentru deratizare şi dezinsecție în anul 2021. Când începe și cum se desfășoară