Stadionul Giulești este gata! În februarie se pot juca primele meciuri

Stadionul Giulești

Stadionul Giulești din București este finalizat și, astăzi, documentele de predare-primire au fost înmânate viceprim-ministrului Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor și infrastructurii, de către ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

“Stadionul Giulești, finanțat prin MDLPA, este unul dintre obiectivele care au vizat modernizarea celor mai importante stadioane din Capitală, alături de Steaua și Arcul de Triumf. Prin aceste investiții, reușim să transmitem un semnal clar în ceea ce privește capacitatea României de a corespunde standardelor europene la acest capitol. În plus, cred că, odată cu aceste investiții, nu creăm doar cadrul pentru organizarea de competiții sportive, ci transmitem un semnal de încurajare către tineri, către viitoarele generații, pentru practicarea sportului”, a afirmat ministrul Cseke Attila.

Proiectul de investiții a vizat o serie de dotări care corespund omologării UEFA la categoria 4. Mai exact, noua arenă va putea găzdui meciuri de fotbal pentru antrenamente, meciuri amicale cu şi fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul cupelor europene și al Ligii 1 de fotbal a României.

Stadionul Giulești a costat 38 de milioane de euro!

Pe lângă acestea, complexul sportiv pune la dispoziție săli de antrenament (haltere, box, lupte), o sală de sport multifuncțională, sală de forță și de recuperare și una de bowling.

De asemenea, stadionul Giulești este prevăzut cu pistă de atletism, antrenament și spații de cazare pentru sportivi.

De asemenea, complexul este dotat cu un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) și un sistem de iluminat pe fațada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX. Totodată, zonele din spatele porților de fotbal au fost asigurate cu plase de protecție, dată fiind distanța mică dintre marginea terenului de joc și limita gradenelor pentru spectatori.

Lucrările de construire a complexului sportiv “Valentin Stănescu” au demarat în toamna anului 2019, iar valoarea totală a investiției a fost de 185.333.607,39 lei.

CITEȘTE ȘI » Canalizare nouă în cartierele Cotroceni, Regina Maria și Tineretului

Canalizare

Canalizare nouă în cartierele Cotroceni, Regina Maria și Tineretului

Centrele de vaccinare

Centrele de vaccinare rămân deschise în Sectorul 6. Se acordă și tichetele de masă