STB: Bilet orar pentru mijloacele de transport în comun din București

STB

STB are noutăți importante pentru cei care folosesc în București mijloacele de transport în comun: tramvaie, autobuze, troleibuze.

Primarul General, Nicuşor Dan, anunţă că, începând de pe 8 martie, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau aplicație), este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul

De exemplu, pentru o călătorie urbană STB, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală.

Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay.

Nicușor Dan, despre avantaje la plata electronică a călătoriilor STB

  • „Unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice. În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situații noi, care să ne ofere cât mai multă siguranță în viața de zi cu zi.
  • Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului.
  • O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent.
  • Cel mai important acum, pe termen scurt, îmi doresc ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, să fie curate și predictibile.
  • Pentru a încuraja bucureștenii să folosească mai mult transportul în comun, trebuie să le oferim cu prioritate aceste condiții”.

Pentru a beneficia de aceste servicii, călătorii trebuie să actualizeze sau să instaleze aplicaţia B-Pay din Google Play sau AppStore și să acceseze „călătorii orare”. Se introduc datele cardului (care pot fi salvate pentru o accesare mai rapida ulterior), iar apoi dovada plăţii se va primi pe e-mail.

SMS 2021
Plan tarifar la STB

STB » Pentru plata prin sms, se va trimite mesaj la numărul 7458 cu textul:

  • U – pentru călătorii urbane nelimitate – valabilitate 60 de minute din momentul primirii codului de confirmare (Tarif 0,30 euro + TVA),
  • R – pentru călătorii regionale nelimitate, valabilitate 90 de minute din momentul primirii codului de confirmare (Tarif 0,30 euro + TVA),
  • E – 1 călătorie Linie Expres (Tarif 0,65 euro + TVA) exemplu: E780 pentru linia expres 780)
  • ZI – abonament 1ZI, toate liniile urbane (Tarif 1,50 euro + TVA
VMF8OEcnaJm34tV9t9TR
Aplicația specială STB

CITEȘTE ȘI » Netflix şi HBO Go au 70% din piața de streaming din România » Cine completează topul

tarabă în piață

Tarabă în piață. S-a schimbat procedura, în sectorul 1

locurilor de parcare

Platformă digitală pentru rezervarea locurilor de parcare în sectorul 5