STB vrea introducerea unui tarif orar de 3 lei pe mijloacele de transport în comun

STB

Directorul STB, Adrian Criţ, a afirmat că doreşte introducerea unui tarif orar pe mijloacele de transport în comun, care să fie de trei lei, dar şi a unui abonament anual de cel mult 500 de lei.

Adrian Criţ, șeful STB, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că doreşte realizarea unei noi politici tarifare pentru alinierea la ceea ce se întâmplă în marile oraşe europene.

“O nouă politică tarifară prin care să ne aliniem cu ceea ce se întâmplă în marile metropole e necesară luând în considerare şi contextul actual. Ştim cu toţii că bugetul Capitalei, din păcate, nu suportă anumite servicii astfel încât să avem suportul necesar pentru facilităţile acordate prin hotărâre de Consiliu General”, a afirmat directorul STB.

El a menţionat că s-a gândit la un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun faţă de călătorii ocazionali.

Bilet pe STB valabil pe o oră, nu pe o călătorie!

“Împreună cu colegii mei am gândit un model care să avantajeze utilizatorul frecevent al mijlocului de transport în comun. La ce ne-am gândit? La faptul că trebuie să promovăm abonamentele în defavoarea călătorilor ocazionali.

Cetăţeanul care circulă zilnic cu transportul în comun trebuie să aibă beneficii, iar aceste beneficii trebuie cuantificate pe de o parte prin calitatea transportului, pe de altă parte prin tarife care să-l avantajeze.

În acest sens, avem propuneri către primarul general de majorare de tarife şi aici mă refer la tariful pe oră, tariful orar. De asemenea, dorim implementarea pe modelul european a unor abonamente anuale cu beneficii majore pentru cetăţeni”, a explicat Adrian Criţ.

El a mai afirmat că doreşte realizarea unui tarif pe oră care să fie de trei lei. “Ceea ce propunem noi va intra într-o dezbatere. Luând în considerare ce se întâmplă în Europa, tarifele existente în momentul de faţă în municipiile reşedinţă de judeţ consider că un tarif pentru utilizarea în decurs de o oră, tarif de circa trei lei ar fi unul corect. De asemenea, pentru favorizarea călătorului pentru abonamentul anual ar fi corect un preţ de maxim 500 de lei”, a explicat directorul STB.

CITEȘTE ȘI » La Masă Obor, primul restaurant Auchan România, o investiție de 1 milion de euro!

La Masă Obor

La Masă Obor, primul restaurant Auchan România, o investiție de 1 milion de euro!

Complex Olimpic de Nataţie

Complex Olimpic de Nataţie cu şase bazine a fost inaugurat la Otopeni