Nicușor Dan are INTERZIS la Târgul de Crăciun București! Care sunt motivele?

Târgul de Crăciun București

Târgul de Crăciun București are loc în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității. Doar că primarul general, Nicușor Dan, nu va avea acces la eveniment!

Anul acesta, Târgul de Crăciun București se va desfășura în condiții speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranța vizitatorilor, a expozanților și a personalului rămâne primordială.

Astfel, pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, esențială din motive de sănătate și siguranță accesul la Târgul de Crăciun București se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului.

Prețul biletului care asigură o intrare/zi la Târgul de Crăciun București este de 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locație. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcționează pe toată durata de desfășurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.

Primarul e interzis la Târgul de Crăciun București

Doar că Nicușor Dan nu va avea acces la eveniment. Motivul? Edilul general NU este vaccinat, iar conform regulamentului acesta nu are voie să intre în zona Târgului de Crăciun.

nicusor dan
Nicușor Dan nu poate intra la Târgul de Crăciun București

Conform legislației în vigoare, accesul participanților se realizează în limita a 30% din capacitatea spațiului de desfășurare a evenimentului și este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19.

Sunt exceptați de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană majoră care se află în una dintre situațiile prevăzute mai sus.

Organizatorii au obligația de a scana codul QR fără a reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat. Purtarea măștii de protecție este obligatorie (excepție: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani). La intrare, toți participanții vor trece printr-un triaj observațional/termoscanare.

BIEFF

Peste 30 de scurtmetraje, în competiţia internaţională a BIEFF

metrou

Cel puţin încă trei staţii noi de metrou vor fi construite pe magistrala M2