Taxe și impozite 2022 » Premieră în Sectorul 4: 10.482 de contribuabili și-au plătit taxele în prima zi de încasare

taxe și impozite 2022

Fără nervi și fără cozi interminabile la plata de taxe și impozite 2022 datorate bugetului local al Sectorului 4. Pentru prima dată în ultimii 4 ani, obișnuita și agasanta aglomerație din prima zi de plată a dărilor către stat a lipsit cu desăvârșire.

10.482 de oameni din Sectorul 4 și-au plătit taxe și impozite 2022, încă de la începutul anului, în primele 24 de ore de la momentul în care noul sistem de colectare a taxelor și impozitelor locale a fost activat. Ca să scape de aglomerație, contribuabilii au folosit toate metodele noi alternative de plată puse la dispoziție de administrația locală, atât instrumentele online de plată, cât și aparatele de tip SelfPay.

foto 1 3 1024x513 1
taxe și impozite 2022

Reamintim că începând cu luna ianuarie a acestui an, toate plățile datorate bugetului local al Sectorului 4 se efectuează exclusiv online, prin ordin de plată sau la aparatele SelfPay. Pentru aceasta, cetățenii au la dispoziție 30 de aparate SelfPay, destinate exclusiv pentru plata de taxe și impozite 2022.

Unde sunt automate pentru plată taxe și impozite 2022

Amplasate în cele mai aglomerate zone comerciale de pe raza Sectorului 4: Mall Grand Arena (10 aparate în interiorul complexului comercial, iar alte 2 în exterior, în zona căilor de acces, destinate persoanelor care nu dețin un certificat verde), precum și în Sun Plaza, Piața Progresul, Piața Apărătorii Patriei, Piața Sudului, Piața Covasna, Metro Berceni, Auchan Berceni, Selgros, Carrefour, Hornbach, în benzinării și supermarket-uri de pe raza sectorului), toate aceste aparate sunt asistate zilnic de angajați ai Primăriei Sectorului 4, care vin în ajutorul persoanelor ce pot întâmpina dificultăți în efectuarea plăților.

Automatele utilizează, de altfel, o tehnologie foarte simplă și ușor de folosit, pe care, locuitorii Sectorului 4 o au la dispoziție de mai bine de trei ani, din momentul în care plata taxelor și a impozitelor locale a devenit posibilă cu ajutorul aparatelor de plată. În acest sistem, contribuabilii (persoane fizice/juridice) se identifică în baza de date cu ajutorul CNP/CUI, află ulterior, valoarea datoriilor și aleg să facă plățile integral sau parțial.

WhatsApp Image 2022 01 03 at 16.15.53 4 1024x827 1
taxe și impozite 2022

În paralel cu funcționarea acestor dispozitive de plată de taxe și impozite 2022, locuitorii Sectorului 4 își pot achita taxele și impozitele locale, accesând metodele alternative online consacrate deja, precum www.ghișeul.ro cărora, începând din acest an, li s-a adaugat un nou instrument de încasare online.

„Menționăm că, începând din acest an toate ghișeele fizice ale DGITL Sector 4, au fost închise, iar spațiile administrative în care acestea au funcționat până acum vor fi transformate în creșe. Spre exemplu, clădirea de pe strada Sergent Nițu Vasile nr. 50-54 va putea găzdui 120 de copii”, transmit oficialii primăriei.

CITEȘTE ȘI » Mașini abandonate ridicate de pe domeniul public al Sectorului 1

Mașini abandonate

Mașini abandonate ridicate de pe domeniul public al Sectorului 1

Canalizare

Canalizare nouă în cartierele Cotroceni, Regina Maria și Tineretului