1 decembrie 2020 » La Arcul de Triumf vor participa 150 de militari și vor fi trase 21 de salve de tun

1 decembrie

1 decembrie în acest an va fi cu totul diferit. Accesul publicului va fi total interzis, iar festivitățile o să fie în format restrâns.

Un număr de 150 de militari vor participa de 1 decembrie, de la ora 11:00, la ceremonia oficială în format restrâns organizată cu ocazia Zilei Naţionale în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală.

Evenimentul nu va fi deschis publicului. Va fi ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului Covid-19, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

„Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns”, arată MApN, într-un comunicat de presă.

Vom avea și repetiție pentru 1 decembrie

Luni, de la ora 11:00 va avea loc o repetiţie la Arcul de Triumf pentru ziua de 1 decembrie, care se va desfăşura în aceleaşi condiţii de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

MApN mai precizează că accesul publicului nu va fi permis nici luni, în zona de desfăşurare a evenimentului şi nici în spaţiile adiacente locului de desfăşurare a repetiţiei.

Mai mult, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Ceremonia de 1 decembrie va putea fi urmărită şi online, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Șeful Statului Major al Apărării, testat pozitiv

Generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării a fost testat joi, pozitiv la infecția cu noul coronavirus, fără a prezenta simptomele bolii și va lipsi de 1 decembrie de la evenimentul din București.

Daniel Petrescu

Au fost luate măsurile stabilite de protocolul aplicabil în această situație, generalul-locotenent Petrescu intrând în izolare într-un spațiu special destinat la sediul MApN, de unde își exercită în continuare atribuțiile funcționale.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a fost testat negativ în aceeași dată, însă, din motive de precauție, a intrat, de asemenea, în izolare la sediul MApN, urmând a fi retestat în 72 de ore.

Citește și » Actori de la Teatrul Naţional din Bucureşti, voluntari la un call center al DSP

Teatrul Naţional din Bucureşti

11 actori de la Teatrul Naţional din Bucureşti, voluntari la un call center al DSP

Bucharest Gaming Week 2020

Bucharest Gaming Week 2020 a avut peste 1,1 milioane de participanți