Copiii din centrele sociale bucureștene învață baschet 3×3, disciplină olimpică

3x3

Peste 130 de copii din centrele sociale aparținând Direcțiilor Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din București vor avea parte în această vară de o experiență de neuitat în cadrul proiectului SCORE – Sportul în Comunitate: Onoare, Respect și Educație, organizat de ACS Sport Promotion în cadrul programului În Stare de Bine.

De-a lungul a nouă săptămâni, prin diverse activități sportive și educative, copiii vor fi ghidați să îsi dezvolte abilitățile sociale, să își îmbunătățească valorile, atitudinile și comportamentul și să se îngrijească de starea lor de sănătate (fizica, psihica și emoțională), într-un mediu motivant și distractiv.

Baschetul 3×3 a ajuns la Jocurile Olimpice

Centrele sociale au fost dotate în cadrul acestui proiect cu panouri de baschet, iar copiii vor avea parte de sesiuni de inițiere în baschetul 3×3, antrenamente care să le dezvolte capacitățile motrice precum și diverse activități educative, care au ca scop crearea unei comunități mai unite și mai sănătoase.

Copy of Copy of poster score 1

Cum programul este organizat în an olimpic, iar România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și de naționala feminină de baschet 3×3, vor fi organizate câteva sesiuni de predare a valorilor olimpice iar copiii vor avea oportunitatea să dialogheze de la distanță cu jucătoarele din lotul olimpic al României. De asemenea vor fi organizate sesiuni de vizionare ale meciurilor de baschet 3×3 de la Jocurile Olimpice.

Proiectul SCORE se va încheia în luna septembrie cu organizarea unui eveniment de baschet 3×3 la baza sportivă Poli Arena, locul de unde a început povestea acestei discipline devenită olimpică în 2017. În cadrul turneului copiii își vor demonstra abilitățile dobândite de-a lungul perioadei de pregătire.

Obiectivele proiectului

  1. Organizarea a 6 sesiuni de antrenamente x 2h/centru, avand ca scop insuflarea valorilor olimpice (respect, echitate, incluziune), prin diverse activitati fizice si baschetul 3×3;
  2. Formarea a 2 coordonatori de activitate/centru, in vederea recunoasterii si dezvoltarii fortelor lor de leadership, si pentru a asigura continuitatea proiectului;
  3. Organizarea a 2 turnee de baschet 3×3/centru
  4. Organizarea unui turneu de baschet 3×3 inter-centre
  5. Organizarea unei campanii de vizionare a meciurilor Nationalei Romaniei de Baschet 3×3 – participanta la JO Tokyo 2020;
  6. Organizarea a minim 2 interviuri copii-olimpieni romani aflati la Tokyo, via Zoom;
  7. Montarea unui panou de baschet in centre, intocmirea si distribuirea manualului de 3×3, a brosurii de miscare zilnica, dar si a setului de materiale si echipamente sportive;
  8. Aplicarea unor metode de evaluare calitativa a proiectului, precum: interviuri, rubrici sesiuni de autoevaluare, inregistrari anecdotice.

„SCORE își propune de asemenea pregătirea în fiecare centru a doi formatori care să continue și pe viitor aceste activități sportive și educative”, spun organizatorii.

CITEȘTE ȘI » UNTOLD. Donează sânge și mergi la cel mai așteptat festival de muzică din Europa

untold

UNTOLD. Donează sânge și mergi la cel mai așteptat festival de muzică din Europa

Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice se văd la televiziunea națională. Programe speciale și peste 200 de ore de transmisie din Japonia